anydress logo zwart
Menu
blog - Me and my Chanel

Me and my Chanel

De vakantieweken zitten er alweer op en lijkt alsof iedereen weer netjes 😉 in het ritme zit.

Hopelijk hebben jullie net zulke fijne vakantieweken achter de rug als ikzelf. Voor het eerst sinds jaren heb ik zeven weken lang slechts drie dagen gewerkt in de vakantieperiode. De mensen die mij kennen, weten dat dit een unicum is. Laten we het er maar op houden dat je steeds wat meer leert naarmate je ouder wordt. Hahaha. Maar daar gaat deze blog niet over, zoals de titel al laat zien.

Merken

Er is een aantal merken waar ik persoonlijk fan van ben. Dit betekent overigens niet dat ik al mijn geld daar aan uitgeef, want dat vind ik het vaak toch ook weer niet waard. Chanel is één van die merken, maar ook een merk dat ik absoluut niet kan betalen. Dacht ik!

Iets meer dan een jaar geleden zag ik via Instagram iets leuks voorbij komen: een cursus waarin je kon leren zelf een Chanel-jasje te maken. Je snapt dat mijn gedachten gelijk waren: ‘DAT WIL IK’. Mijn spaardoel was bepaald en een jaartje later vertrok ik deze zomer richting Edam om daadwerkelijk de cursus te gaan volgen.

De cursus

Wat ging ik nu precies doen? In zes dagen leren een Chanel-jasje te maken! Een week lang niets anders doen dan mezelf onderdompelen in de technieken van het Chanel-jasje. Heerlijk, tijd voor techniek, met gelijkgestemden en geen andere verplichtingen.

De week

Maandagmorgen, dag één, vroeg onderweg naar de cursuslocatie. Koffie, kennismaking met de medecursisten, afpassen proefjasje, patronen overnemen en aanpassen en hup, onderweg naar Amsterdam. Er moest geshopt worden en niet zo’n klein beetje ook. Naast de Chanel-stof, zochten we ook nog voering, knopen, bandjes, kettingen en garen.

Prachtige dingen gezien in heel toffe winkels: volledig geïnspireerd en met volle tassen, eindigde de dag rond 18.30 uur. Behoorlijk MOE van alle indrukken had ik in het hotel niet veel meer nodig.

De dagen die volgden, waren gewoonweg superfijn. We kregen goede uitleg, leerden nieuwe technieken, kregen elke dag een lijstje met planning (zodat we het jasje zover mogelijk af zouden krijgen), werden vertroeteld met lekkere hapjes, lekkere drankjes, hadden superleuke gesprekken en de tips over adressen voor stofjes, leuke patronen enz. vlogen door de groepsapp.

En ondertussen verrichtten onze handen het werk. Negentig procent van het Chanel-jasje wordt namelijk met de hand gedaan. Indien gewenst. kan je die laatste tien procent zelfs ook met de hand doen. Maar dan wisten we zéker dat het jasje niet af kwam in een week. De tijd gaat namelijk onwijs snel. Alle dagen begonnen we om 09.30 uur en voor we het wisten, was het Telunchtijd. Datzelfde gold voor het afsluiten van de dag tussen 18.00 en 19.00 uur.

Nu klinken zulke dagen voor jullie als lezer misschien als behoorlijk heftig. Maar zo heb ik het zeker niet ervaren. Tuurlijk, het zijn lange dagen en je bent moe aan het einde van de dag. Maar je zit ook de hele dag heerlijk in dat wereldje, terwijl de rest van de wereld aan je voorbij gaat. En je nergens anders mee bezig hoeft te zijn. Persoonlijk heb ik dat dus juist als heel erg fijn ervaren.

Het resultaat

En dan zijn jullie natuurlijk benieuwd naar het eindresultaat?

Mijn jasje was aan het einde van de week in zijn basis af. Wat betekent dat het jasje af was, maar dat de rafels, de bandjes, kettingen, knoopjes en zakken er nog op gezet moeten worden. Dit is dus een taakje voor thuis. En dat gaat helemaal goedkomen. Op het moment van schrijven zitten de rafels en het fluweelbandje op het jasje en hoop ik snel de rest af te kunnen maken.

Conclusie

Een heerlijke week gehad die voelde als vakantie, een mooi jasje gemaakt, leuke collega-naaisters ontmoet, nieuwe inspiratie opgedaan en absoluut voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.