anydress logo zwart
Menu
Patroontekenen leerjaar 1

op locatie

Patroontekenen Leerjaar 1

Leer zelfverzekerd kleding maken die perfect bij jou past!

Ben jij een enthousiaste naaister, maar loop je tegen frustraties aan bij het vinden van patronen die écht goed passen? Je bent niet de enige. Standaard patronen passen zelden bij jouw unieke vormen, waardoor je steeds concessies moet doen. Maar wat als ik je vertel dat er een oplossing is?

Stel je voor dat je zelf patronen kunt tekenen op jouw eigen maten. Kleding maken die perfect past bij jouw lichaam, stijl en shape. Geen gedoe meer met aanpassingen aan gekochte patronen. Dat is wat de jaaropleiding Patroontekenen in mijn atelier je biedt.

Klaar met gedoe en teleurstellingen?

Herken je de frustratie dat gekochte patronen nooit goed passen? Dat je jezelf moet aanpassen aan de patronen in plaats van andersom? Het is tijd om afscheid te nemen van die teleurstellingen en de standaard maten.

Ontdek de oplossing: de jaaropleiding Patroontekenen. Speciaal ontwikkeld voor vrouwen zoals jij, die hun naaiskills willen verbeteren en kleding willen maken die perfect past bij hun unieke lichaam.

Wat Je Leert

Schrijf je direct in en kom gezellig naar het atelier van Any Dress om jouw perfect passende kledingstukken te creëren!

praktische informatie:

Kosten en tijden

18 lessen verspreid over 10 maanden, elke 2 weken op zaterdagochtend van 10-12 uur.

Data:
2024 = 07-09, 28-09, 05-10, 09-11, 30-11, 07-12 
2025 = 04-01, 18-01, 01-02, 22-02, 08-03, 22-03, 05-04, 10-05, 24-05, 07-06, 21-06, 05-07

Huiswerkbelasting: 2-6 uur per week.

Bonussen

  1. Basis tekenpakket t.w.v. €19,95 (bestaande uit een grijs potlood, 4 kleurenpen, geodriekhoek, schaalmaatje en gumpotlod.) 
  2. 3 lesboeken t.w.v. €255,00 met stap voor stap uitleg, zodat je thuis alles op je gemak nog eens na kunt lezen.
  3. Een jaar lang toegang tot de online leeromgeving, waarin je alle (gemiste) lessen in video-vorm nog eens terug kunt kijken. Dus naast meelezen kun je dan nog meekijken.
  4. Koffie of thee tijdens de lessen.

Exclusief

Benodigde materialen voor het uitwerken van je patronen en het vervaardigen van proefmodellen zijn niet inbegrepen en A4 tekenpapier.

Zelf meenemen: 
Rood potlood, blok A4 papier, 

aantal deelnemers

Minimum: 3 personen
Maximum: 6 personen

Locatie

De lessen vinden plaats in het knusse atelier van Any Dress, Gerardus Blankenheymstraat 23 te Schiedam. Heb je nog vragen? Heb je nog vragen? Stel ze direct!

 

Investering: €107,- per maand.

Woon je niet in de buurt van Schiedam? Geen probleem! Je kunt ook online deelnemen aan de Jaaropleiding Patroontekenen.

Via een videoverbinding kun je LIVE de lessen volgen. Je krijgt alle lesstof net als de andere studenten aangeleerd en je kunt onbeperkt vragen stellen.

Van de 18 lesmomenten zijn er 3 tot 6 afpasmomenten. Het is aan te raden om tijdens deze momenten persoonlijk aanwezig te zijn in het atelier. De overige lessen kun je probleemloos online volgen.

Wees er snel bij, want de inschrijvingen zijn beperkt.

Maak een einde aan frustraties en begin vandaag met het creëren van kleding die écht bij jou past! Schrijf je nu in en start jouw patroontekenavontuur.

Wat anderen zeggen

Lees wat anderen te zeggen hebben over hun ervaringen met de lessen. Ontdek waarom Linda’s begeleiding en het gezellige atelier van Any Dress de perfecte plek zijn om jouw patroonteken reis te starten.

Veel gestelde vragen

Hoeveel 1-op-1 momenten zijn er?

We begrijpen het belang van persoonlijke begeleiding. Daarom zijn er in totaal 18 live lesmomenten met een maximum van 8 personen. Hierdoor is er ruim voldoende tijd om al jouw persoonlijke vragen te beantwoorden en je te assisteren bij het creëren van succesvolle patronen.

Je investeert in jezelf en in goed passende patronen voor slechts 107,- euro per maand gedurende 10 maanden. Deze investering omvat niet alleen de opleiding, maar ook een basis tekenpakket, lesboeken en toegang tot de online leeromgeving met een besloten Facebookgroep.

Het tekenen van een kwalitatief goed patroon op jouw eigen maten vergt tijd en aandacht. Het proces omvat het werken met proefmodellen en het aanpassen van de patronen op basis van jouw lichaamsvorm en wensen. Hoewel de duur van dit proces afhankelijk is van verschillende factoren, kun je na de opleiding basispatronen tekenen voor rokken, broeken en jurken.

Het tekenen van patronen op jouw eigen maten is niet moeilijker dan het tekenen op andermans maten. Wat het uitdagend maakt, zijn jouw unieke lichaamseigenschappen. Ik begeleid je met geduld en oefening, zodat je deze uitdaging met vertrouwen kunt aangaan.

Het leerproces is persoonlijk en varieert per individu. Daarom bied ik verschillende leermethoden aan, waaronder live lessen, video’s om terug te kijken en lesboeken om in terug te lezen. Kies de methode die het beste bij jouw leervoorkeuren past en neem de tijd om te oefenen en te experimenteren. Onthoud, deze opleiding draait niet alleen om snelheid, maar om het creëren van hoogwaardige patronen die zorgen voor goed passende kleding.

Ervaring met naaien kan handig zijn, maar het is niet noodzakelijk. Deze opleiding is juist ontworpen om je te leren hoe je patronen tekent. Oefening en interesse zijn cruciaal. Hoe meer je oefent en interesse toont, hoe sneller je gewenste resultaten zult behalen.