anydress logo zwart
Menu
Zelfstudie patroontekenen mouwen en halzen

zelfstudie

zelfstudie module Patroontekenen mouwen en kragen!

Wil jij unieke kleding maken die écht bij jou past? Ontdek de zelfstudie module Patroontekenen mouwen en kragen!

Voor iedereen die liever zijn eigen kleding maakt dan het standaard aanbod te kopen, hebben we dé oplossing. Standaard patronen zijn prima, maar hoe fantastisch zou het zijn om je eigen unieke stukken te creëren? Met onze zelfstudie module patroontekenen voor mouwen en kragen, leer je stap voor stap hoe je patronen op maat maakt, gebaseerd op jouw eigen ideeën en maten. Het resultaat? Een kledingstuk dat perfect bij jou past!

Waarom zelfstudie? Omdat jouw tijd belangrijk is.

Niet iedereen heeft de luxe om naar lessen te komen. Misschien past het tijdstip niet in jouw drukke agenda, werk je onregelmatig of ontbreekt het aan vervoer. Daarom is onze zelfstudie dé oplossing. In deze module ontdek je, aan de hand van duidelijke stap voor stap uitleg en voorbeeldtekeningen, hoe je verschillende jurken tekent en technische wijzigingen aanbrengt.

De module omvat:

praktische informatie:

Wil je direct aan de slag met de juiste gereedschappen?

Bestel het basis tekenpakket bij je zelfstudie en ontvang een schaalmaatje, 4-kleuren pen, vulpotlood, gumpotlood en geo-driehoek. Ik stuur het zo snel mogelijk naar je toe, zodat je meteen kunt beginnen met het tekenen van jouw unieke creaties.

Kosten en tijden

De zelfstudie Patroontekenen mouwen en halzen is een 40 pagina tellende module. Elke losse patroontekenmodule kost 85 euro. 

Hou rekening met een studietijd van 2-6 uur per week als je de lesstof binnen 10-12 weken wilt beheersen, maar met een zelfstudie kun je natuurlijk zoveel tijd nemen als je zelf wilt.

Ondanks dat het om een zelfstudie gaat, krijg je ook toegang tot een besloten Facebookgroep, waarin je als je er onverhoopt niet uit komt, vragen kunt stellen.

Wat anderen zeggen

Lees wat anderen te zeggen hebben over hun ervaringen met de lessen. Ontdek waarom Linda’s zelfstudies perfecte studies zijn om jouw creatieve reis te starten.

Hoe werkt het? Stap voor stap naar jouw unieke blouse:

Begin met het gebruik van standaard maten op 1/4e schaal. Gebruik een schaalmaatje om het proces te vergemakkelijken.

Zodra je jouw gekozen mouw of hals op schaal hebt getekend, ga je verder met het tekenen op ware grootte.

Maak een grondopstelling. Neem het patroon van de grondopstelling over, knip ze uit en ga aan de slag met je naaimachine. 

Maak een proefmodel van jouw gekozen mouw of hals en pas deze af voor het beste resultaat.

Zodra je tevreden bent met het proefmodel, pas je het patroon aan op de grondopstelling en neem je je patronen opnieuw over en maak een kledingstuk met jouw gekozen mouw of hals in een stof naar keuze.

Na de cursus ben jij in staat om:

Het lesmateriaal is gebaseerd op de Rotterdamse Snijschool methode. 

Veel gestelde vragen

Kan ik deze cursus volgen als ik geen ervaring heb met patroontekenen?

Ja, absoluut! Deze cursus is ontworpen voor zowel beginners als mensen met enige ervaring. We beginnen met basisbegrippen en bouwen geleidelijk op naar meer geavanceerde technieken.

Ik raadt je aan het Basis Tekenpakket te gebruiken dat we aanbieden, bestaande uit een schaalmaatje, 4-kleuren pen, vulpotlood, gumpotlood en geo-driehoek. Dit pakket helpt je bij het efficiënt tekenen van je patronen.

In principe ontvang je het lesmateriaal in PDF vorm, welke je natuurlijk zelf mag uitprinten. Liever een geprinte versie ontvangen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. Neem hiervoor even contact op via info@anydress.nl.

Ja, ondanks dat het om een zelfstudie gaat, biedt ik je ondersteuning via een besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen met medecursisten.

De duur van de cursus varieert per persoon, maar je kunt deze in je eigen tempo volgen. Het is ontworpen om flexibel te zijn, zodat het past bij jouw drukke schema.

Er zijn geen specifieke vereisten, maar basiskennis van naaien kan handig zijn. De cursus is ontworpen om toegankelijk te zijn voor zowel beginners als gevorderden.

De meest efficiënte volgorde voor het volgen van de losse zelfstudies:

  • Rokken
  • Broeken
  • Jurken
  • Blouses
  • Mouwen en Kragen
  • Blazers en Jassen