anydress logo zwart
Menu
Blog, wanneer draag je een kledingstuk wel of niet.

Wanneer draag je een bepaald kledingstuk wel of niet?

Vind jij het ook wel eens lastig om te bepalen of een outfit geschikt is voor je werk? Of de outfit niet teveel aandacht trekt op iemand anders zijn feestje?

Heel veel van deze gedachten kun je gewoon oplossen door je gezonde verstand te gebruiken en je gevoel te volgen. Negen van de 10 keer is je onderbuik gevoel namelijk gewoon goed. Maar ondanks dat zijn er toch wat tips waar je op kunt letten.

Werk

Let erop dat je overdag naar je werk jezelf niet overschreeuwt met je kleding. Zorg ervoor dat je er gewoon netjes, goed verzorgt en representatief uitziet. En bewaar alles met glitter voor een feestje. Ook bijzondere haarkleuren kun je beter bewaren voor een festivalletje. Let op de blootheid van je outfit. Zo is het niet aan te raden een mini rok en een bloot hemdje samen te dragen. Kies 1 van de twee, maar dan wel graag classy! Want op sommige kledingstukken staat echt wel met grote letters geschreven dat ze niet geschikt zijn om naar je werk te dragen.

Na het werk

Velen van ons kleden zich direct na het werk om in iets wat comfortabeler zit. Die lekkere wijde trui, dat fijne warme thuispak en die dikke sokken. Prima natuurlijk, maar misschien is het voor je partner ook wel eens leuk als je die jurk die hij/zij zo leuk vindt gewoon eens aanhoudt. Hoeft natuurlijk niet elke dag 😉

Maar ook als je weet dat je straks visite krijgt, is het voor hen wel gezellig als je er een beetje verzorgt uitziet.

Huidige tijd

Onlangs las ik een paar artikelen over ons kleedgedrag in de huidige tijd. Sommige kleden zich niet eens meer fatsoenlijk aan voor hun thuiswerk. Zelfs niet als er online vergaderd of gekletst wordt. Hele dagen vertoeft men in het zo geliefde maar ook gehaatte thuispak. Best bijzonder, want je kleed je toch niet alleen maar netjes en representatief voor een ander.

Kleed jezelf ook mooi, netjes en verzorgd aan voor jezelf. Geloof me je zult je zoveel beter voelen, meer zelfvertrouwen voelen, maar ook meer plezier voelen. Dus kleed je leuk aan! Gewoon juist voor jezelf.

Feestje of date night

Tijdens feestjes of avondjes uit kun je natuurlijk alle kanten op en lekker uitpakken. Glitter en glamour is geen probleem. Glanzende stoffen, mooie hakken, een decolleté, dit is het momentum waar je meer jezelf kunt zijn dan op je werk.

Let er wel op dat je je kleed voor de gelegenheid. Let er op dat je niet zoveel aandacht trekt dat de aandacht die aan een ander toebehoord naar jou verschuift. Of dat je schokkeert op een plek waar dat niet gepast is.

Ben er wel benieuwd naar wanneer jij wat draagt? Laat je het me weten?

 

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.