anydress logo zwart
Menu
workshop cirkelrok

Helemaal hip deze winter, de cirkelrok! Maar hoe draag je hem eigenlijk?

Deze winter is de cirkelrok helemaal hip! Hip is leuk, maar de volgende vraag is “Hoe draag en combineer je eigenlijk de cirkelrok?”.

Allereerst is de lengte van de cirkelrok sterk bepalend voor hoe de rok kleedt. Een centimeter meer of minder kan een groot verschil maken. Trek de rok dus aan en kijk goed in de spiegel naar het effect. In mijn blog over de cirkel rok koos ik voor 65 cm lengte. De Midi rok lengte, het hippe en hotte item van deze winter. Maar pas op!! dat dit voor jou ook de juiste lengte is, anders wordt hij heel snel tuttig.

5 Draagtips cirkelrok!

  1. De cirkel rok doet zijn beste werk als je de taille duidelijk laat zien en accentueert. Dit geeft een klassieke 50’s look, waarmee je optisch de X-shape verhoudingen creëert.
  2. Draag een top, blouse of shirt dus ook in je rok voor het beste resultaat. Voelt dat wat ongemakkelijk, dan kan je de top lichtjes laten blousen. Voelt dit nog niet veilig genoeg? Maak dan een cirkel rok met een heuppas. De heuppas zal zorgen voor een mooie gladde taille.
  3. Accentueer je taille extra door het toevoegen van een riem in je taille. Maar je kunt ook je schouders optisch verbreden door voor een brede halsopening te kiezen.
  4. Draag de cirkel rok met een hak. Hiermee creëer je extra lengte om de extra toegevoegde breedte op te heffen. Draag vooral geen schoenen met enkelbandjes. Dit zorgt er namelijk voor dat je optisch weer door midden wordt geknipt. Ben je echter heel lang en wil je niet nog langer lijken, dan volstaan gympen of flatjes natuurlijk ook.
  5. Ben je een volslanke vrouw, kies er dan voor om de rok en top in kleurnuances te dragen die dicht bij elkaar liggen. Accentueer je taille met een donkerdere accentkleur. Pas op met prints en hoog gesloten tops!

Shapes

Je ziet het belangrijkste is vooral de accentuering van de TAILLE. Nu zie ik je denken, daar heb ik het figuur helemaal niet voor! Maar dat is allerminst waar. De cirkel rok is juist bijzonder geschikt voor alle lichaamstypen.

  • X-shape, het ideale silhouet is er al en wordt nu extra benadrukt.
  • H-shape, je mist een duidelijk taille. Door de cirkel rok creëer je deze.
  • A-shape, je hebt een taille met wat bredere heupen. En deze vallen nu juist mooi weg onder de wijdte van de rok.
  • O-shape, je veranderd je optische beeld doordat je een taille creëert.

Workshop

Ontbreekt de cirkelrok nog in je kledingkast? En wil je hem nog deze winter hebben? Doe dan mee met de online workshop ‘maak je eigen rok’. Heb je de cirkelrok al wel, dan kan je kiezen uit drie andere roksoorten. Veel plezier met dragen en combineren!

 

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.