Hoe minder kleding, hoe meer combinaties

minder keus meer combi

Hoe minder kleding, hoe meer combinaties.

Ja, je leest het goed. Minder is meer. De gemiddelde vrouw heeft 2 kleding problemen. 1 is niet weten wat ze aan moet trekken en 2 is te weinig kledingkasten. Weinig van ons vrouwen staan er bij stil dat wij zelf dit probleem creëren, want hoe meer er in onze kasten hangt hoe lastiger het is iets te vinden om aan te trekken. Ofwel keuzestress.

Het meest belangrijke vergeten wij namelijk heel regelmatig en dat is dat onze kledingstukken vooral uit kwaliteitsstukken dienen te bestaan en niet uit kwantiteit. Kwaliteitskleding gaat namelijk langer mee, blijft langer mooi, heeft meestal een betere pasvorm en is over het algemeen stukken tijdlozer dan onze kwantiteit kledingstukken.

Basics, basisgarderobe

Niet voor niets is alles wat te maken heeft met het samenstellen van een Basis Garderobe zo in trek. Het is dus vooral noodzakelijk dat we bewuster kleding gaan shoppen of naaien. Een aantal basis stukken die vooral niet in je garderobe mogen ontbreken zijn:

 • Jeans
 • Little Black Dress
 • Witte blouse
 • Trenchcoat
 • Basic t-shirts
 • Shirts met print

Nu is het fijn om deze basics in je kast te hebben hangen, maar de volgende vraag is welke jeans, welke LBD, welke blouse, welke trenchcoat en welk basic t-shirt.

Kleur, stijl en shape

Want het is vooral belangrijk dat deze kledingstukken op elkaar zijn afgestemd wil je met minder kleding meer combinaties kunnen maken. De juiste basisgarderobe zorgt er namelijk voor dat je kledingstukken makkelijk te combineren zijn. Het is dus belangrijk om te achterhalen welke kleuren en stijlen het beste bij je passen. Net als welke bodyshape je hebt. Alleen zo voorkom je die overvolle kledingkast en niets hebben om aan te trekken.

De jeans die past bij jou stijl, gecombineerd met het basis t-shirt in de kleur die bij jou past zullen er namelijk voor zorgen dat jij straalt! Voeg een simpel accessoire toe en je bent niet meer te missen.

Workshop

Wil jij in de toekomst miskopen voorkomen, bestel dan de Kleur- Stijl- & Shape gids van Any Dress. In deze gids maak je kennis en onderzoek je je eigen kleuren, je eigen stijl en je eigen body shape.

 

Lfs Linda

 

 

4 reacties op “Hoe minder kleding, hoe meer combinaties

 1. Natalie de Vos zegt:

  Helemaal mee eens. Het creëert een soort rust een overzichtelijke garderobe, ik heb het ervaren nu we al een maand in een verbouwing zitten. Met de nieuwe kleinere kledingkast op komst nog wel wel de uitdaging om nog meer kleding weg te doen….

  • Any Dress zegt:

   Grappig hè Natalie de Vos. Persoonlijk ervaar ik hetzelfde. Hoe minder in de kast hoe makkelijker kiezen.

   De keuzes zijn best lastig. Wat je ook kunt doen is eea opvouwen en onderin de kast leggen. Haal het na een half jaar tevoorschijn en check wat je interesse nog heeft. Wat je niet meer interesseert gooi je weg en met wat je wel interesseert vervang je kleding in je kast die zijn best tijd heeft gehad.

   Succes. Ben benieuwd naar je keuzes.

 2. Tricorp zegt:

  Ik kan mezelf helemaal vinden in je opmerkingen! Ik had er zelf ook altijd last van dat ik geen keus kon maken, omdat ik zoveel kleding in mijn kast had hangen. Sinds ik wat kleding heb weggedaan, merk ik dat het makkelijk is om een outfit te kiezen voor werk!

  Groet,

  Anne

  • AnyDress zegt:

   Hoi Anne,

   Grappig hé hoe dat werkt. Regelmatig schoon ik dan ook mijn kast op om weer lucht te hebben en meer keuze mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'