anydress logo zwart
Menu
blog - Efficiënt naaien is zo min mogelijk instellingen van je naaimachine wijzigen.

Efficiënt naaien is zo min mogelijk instellingen van je naaimachine wijzigen.

Efficiënt naaien is zo min mogelijk instellingen van je naaimachine wijzigen.

Laten we het eens hebben over structuur en mijn persoonlijke voorkeur hiervoor. Als je me een beetje kent, weet je dat ik van structuur hou. Veranderingen, vooral snelle, zijn niet echt mijn ding. Structuur biedt me houvast en geeft me de mogelijkheid om efficiënt te zijn. Maar zodra die vertrouwde structuur ver te zoeken is, raak ik uit mijn ritme en ervaar ik stress.

Structuur geef rust

Wat me opvalt, is dat dit gevoel van behoefte aan structuur zich niet beperkt tot mijn persoonlijke leven. Het komt ook duidelijk naar voren tijdens mijn naailessen. Wanneer de juiste volgorde van stappen niet duidelijk is of wanneer je voortdurend moet schakelen tussen verschillende steken en instellingen op je naaimachine, dan zie ik hetzelfde patroon van stress en fouten ontstaan.

Voorkom fouten door je machine zo min mogelijk te wijzigen

Fouten die, laten we eerlijk zijn, vaak eenvoudig te voorkomen zijn. Daarom ben ik een groot voorstander van zo min mogelijk aanpassingen maken aan de instellingen van je naaimachine tijdens het naaien. Dit betekent niet dat je nooit de instellingen van je machine mag wijzigen tijdens een naaiproject, maar hoe minder vaak je dat hoeft te doen, hoe soepeler het proces verloopt en hoe kleiner de kans op fouten.

Ik zal je laten zien wat ik bedoel met een paar voorbeelden:

Voorbeeld 1:

Stel, je hebt net de linker zijnaad van je kledingstuk gestikt. Het is dan handig om ook direct de rechter zijnaad en de midden achternaad te stikken voordat je overgaat tot het strijken en afwerken van de naden. Waarom?

Omdat je voor het afwerken van de naden vaak een zigzagsteek nodig hebt, en in plaats van drie keer te schakelen tussen verschillende steken, hoef je dat nu slechts één keer te doen. Het resultaat? Een gevoel van rust en efficiëntie in je naaiproces.

Nog een voorbeeld:

Stel je voor dat je een halsboord aan het bevestigen bent en je van plan bent om deze door te stikken. In plaats van direct te beginnen met doorstikken, is het een slim idee om te wachten tot je ook de mouwzoom en de zoom van de jurk kunt doorstikken. Waarom?

Omdat je dan slechts één keer je tweelingnaald hoeft in te rijgen in plaats van drie keer afzonderlijk. Dit bespaart niet alleen garen maar ook kostbare tijd.

Het draait allemaal om het voorkomen van onderbrekingen in je naaiproces. Hoe minder je hoeft te schakelen en aan te passen, hoe meer je kunt genieten van het naaien zelf en hoe minder stress je zult ervaren.

Dus, als je net als ik van structuur houdt en graag stressvrij wilt naaien, probeer dan eens om je naaimachine-instellingen zo min mogelijk aan te passen tijdens je naaiprocess. Het zal je verbazen hoeveel rust dit geeft.

Ontdek een nieuwe manier van patroontekenen

Precies dezelfde soort ontrust en stress is er bij veel naaisters over kant en klare naaipatronen. Deze voldoen doorgaans niet aan de wensen, maar vaker nog niet aan de gewenste en benodigde maten. Hierdoor moet je altijd eerst het patroon aanpassen wat veel tijd en frustraties kost.

Velen van jullie denken namelijk dat patroontekenen heel erg ingewikkeld is en een eindeloze doolhof van wiskundige berekeningen is.

Maar wat als ik je zou vertellen dat er ik een nieuwe en eenvoudige manier patroontekenen heb ontwikkeld, waarmee jij wel op je eigen maten patronen kunt tekenen en je daardoor heel veel tijd bespaart.

Om kennis te maken met deze methode, wil ik je graag uitnodigen om mee te doen aan mijn nieuwe mini training Patroontekenen zonder gedoe! Teken jouw perfect passende rok op dinsdagavond 3 oktober om 19.30 uur.

Meer informatie over de mini-training

Liefs,

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.