anydress logo zwart
Menu
blog - mode voor elk lichaamstype

Mode voor elk lichaamstype

Mode voor elk lichaamstype

Ik weet het: je hebt vast weleens het gevoel gehad dat jij en mode niet op het hetzelfde niveau zitten. Het leek of jouw lichaam niet mooi genoeg was voor die ene jurk en al helemaal niet in de maten die worden aangeboden. En dan heb ik het nog niet eens over de stijlen die aangeboden worden. Geloof me je bent echt niet de enige.

Ook ik voel me absoluut niet thuis in hetgeen het modebeeld ons nu voorschotelt en heb jaren geleden als gemerkt dat mijn maat niet is wat er wordt verkocht. Ja, ik hoor jullie denken ‘maar als ik foto’s van jou zie ben je toch hartstikke slank’. Misschien wel, maar elke vrouw heeft zo zijn dingetje toch?!

Maar goed, langzaam aan begint er wat in de wereld van de mode te veranderen. In elk geval qua maatvoering. Het nieuwste paradepaartje van de modewereld “Mode voor ieder lichaamstype wordt steeds meer de norm”.

Size inclusivity

De beschrijving van Size inclusivity is dat het wordt gebruikt om aan te geven dat er inclusie is van mensen van alle maten in de mode-industrie. Dit betekent dat er een breder aanbod is van kleding in verschillende maten, van XS tot XXL. Lijkt mij de normaalste zaak van de wereld, maar toch. Enne in mijn beleving houdt het ook niet op bij XXL.

Deze trend is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt doordat mensen zich steeds meer bewust worden van de schadelijke effecten van bodyshaming en fatphobia. En ik denk dat je wel kunt zeggen dat de naaiwereld daarin voorop heeft gelopen. Naast dat ik er in mijn bedrijf voor sta, alle lessen aan jou te leren op je eigen maten, zie je ook de grote successen van Cashmerette.

Wat betekend dit voor jou?

Het betekent dat je waarschijnlijk gemakkelijker kleding kunt vinden in de winkels en dat er meer patronenmerken zullen ontstaan die ervoor zorgen dat kleding je beter past, waardoor je zelfvertrouwen groeit.

Natuurlijk blijft het een uitdaging om kleding en patronen te vinden die perfect past. Maar door de aandacht voor size inclusivity zal het gemakkelijker worden.

Dat is natuurlijk harstikke fijn, want mode is meer dan alleen een manier om je te kleden. Het is ook een manier om je uit te drukken en je identiteit te laten zien.

Als je niet de juiste kleding kunt maken, ontstaat er als vanzelf schaamte en onzekerheid en een negatieve kijk op ons zelfbeeld en zelfvertrouwen. Hoogstwaarschijnlijk kennen we dit allemaal.

De juiste maat?

De juiste maat betekend overigens niet alleen te groot of te dik. Want dat is het eerste waar we doorgaans aan denken, maar geloof me, ik heb ook heel veel dames op les die niet kunnen slagen omdat ze te lang, te kort of te dun zijn. Wat dat dan ook moge betekenen. Want wie bepaald dat!

Wij zijn allemaal mooi zoals we zijn en ons lichaam is zo gemaakt, om de functies te kunnen vervullen die de natuur voor ons bedacht heeft.

Klaar met wachten

Ik kan me dan ook voorstellen dat je het wachten inmiddels wel helemaal beu bent. En dat hoeft ook niet meer. Ik kan en wil jou heel graag helpen aan patronen die wel passen bij jouw eigen maten en lijf. Of je nu lang, kort, dik of dun bent. Dat kan ik doen door jou te leren op een eenvoudige manier te leren patroontekenen, zonder ingewikkelde wiskundige berekeningen, zodat ook jij patronen kunt maken voor jouw eigen lijf.

Leer op een eenvoudige manier patronen tekenen op jouw eigen maten in het leslokaal ‘Jurk in 1 dag’

Als je de basis eenmaal kent, kun je jouw patroon eenvoudig aanpassen naar een t-shirt, rok, trui, of vest. Heel veel mogelijkheden dus.

Bang dat je er alleen voor komt te staan? Zeker niet, want bij het leslokaal zit een besloten Facebookgroep waarin je jouw vragen kunt stellen en is er een maandelijkse vraag en antwoord sessie.

Wat denk je? Zullen we het samen doen!

Liefs, Linda.

P.S. 90 procent van mijn kleding is gemaakt met deze tekenmethode. Twijfel je, heb je vragen of wil je er even samen over sparren. Laat het me weten, dan maken we een telefonische afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.