anydress logo zwart
Menu
blog - hoe vind je een doosje tijd

Consequent tijd maken voor je hobby!

Het normale leven is weer begonnen. De vakantie en de feestdagen zijn weer voorbij. Voor we het weten zitten we allemaal weer in de ratrace van het leven en heb ik al weer een aantal keren het volgende gehoord:

Consequent tijd in te plannen om te naaien is mijn valkuil.

Nu kan ik niet anders als toegeven dat mijn TO SEW wensenlijstje af en toe ook aardig groeit.
Maar dat wil niet zeggen, dat ik jullie niet van een aantal tips kan voorzien om toch wat naaitijd bij elkaar te sprokkelen. Tips die doorgaans voor mij ook goed werken!:

1. Gun jezelf een vast moment in de week door het in te plannen. Zodat je een soort van naailes voor jezelf inplant. Bijvoorbeeld op maandagavond 1-1.5 uur. Of zelfs maar een half uur. Elk half uurtje is er ééntje. Maak ook werkelijk een afspraak met je naaimachine in je agenda. Dit zorgt ervoor dat je minder snel je tijd weggeeft als iemand nou net op dat tijdstip iets met jou wil.

2. Gun jezelf elke dag een ontspannen half uurtje voor of na het eten, voordat je weer in de volgende planning stapt. Dit is een wat grotere stap, maar kun je ook opdelen in kleinere. Probeer het eerst 1 dag in de week en breidt dit gaandeweg uit. Ook hier, maak een afspraak met jezelf in je agenda.

3. Gun jezelf elke ochtend voordat je naar het werk gaat een half uurtje. Sommige mensen zijn in de ochtend, voordat de rest van het huis wakker wordt op hun best! Misschien toch eens je wekker wat eerder zetten? Stel je toch eens voor dat je de dag zo heerlijk relaxed kan beginnen.

4. Gun jezelf een naaitijd op zondag. Terwijl de rest van het gezin nog op één oor ligt, de mannen voetbal of formule 1 kijken of als manlief langs te lijn staat bij één van je kinderen. Ben jij meestal degene die langs de lijn staat? Vraag of manlief af en toe met je wil ruilen.

5. Gun jezelf s’avonds een half uurtje in plaats van het kijken naar dat bewegende schilderij wat de tv heet. Negen van de tien keer is er toch niets boeiends op of zet de tv als  achtergrond aan.

Mogelijkheden genoeg. Het gaat er denk ik niet eens om dat je niet echt tijd hebt, maar gun jij jezelf de tijd. Durf jij te kiezen voor (al is het maar een half uurtje per week) jezelf? En deze tijd heel bewust in je agenda in te plannen, want een afspraak met jezelf is ook een afspraak.

Vind je het toch lastig om zelf tijd in te plannen om lekker achter je naaimachine te kruipen, denk dan eens na over Sewing Saturday.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.