De voordelen van een onderjurk

Een onderjurk? Ik hoor je denken, worden die nog gedragen. Dat is toch heel ouderwets? Geloof me, ja ze worden nog gedragen. En niet omdat ze ouderwets zijn maar omdat ze een functie hebben.

Welke functie?

In het verleden droeg men vooral een onderjurk omdat het lekker zat onder de wollen truien, het beschermde de panty, het verschafte extra warmte, was antistatisch en slijten deden ze praktisch niet. Tegenwoordig wordt een onderjurk vooral gedragen onder normale jurkjes, waardoor het zorgt dat je jurk netjes zit en je een comfortabele stof op je huid hebt, zodat deze niet gaat irriteren.

Waarom een onderjurk?

Door het dragen van ondergoed, bh’s en panty’s creëren we oneffenheden, welke door je jurk heen soms zichtbaar zijn. Bij het dragen van een onderjurk worden deze oneffenheden verdoezeld en valt de jurk mooier om het lijf. De onderjurk zorgt er ook voor dat je jurk niet doorschijnt, niet tegen je huid of je benen plakt zodat  je niet constant je jurk hoeft recht te trekken.

Waar moet je op letten bij het maken of aanschaffen?

Zorg ervoor dat je onderjurk zo min mogelijk naden heeft. Deze zorgen anders alleen maar weer voor die extra oneffenheden zoals in de vorige alinea genoemd. Zorg er ook voor dat de onderjurk van een glad materiaal is. Zodat beiden jurken mooi over elkaar heen kunnen glijden.

Let erop dat je de juiste lengte onderjurk koopt, of deze desnoods aanpast of aan laat passen. De onderjurk mag namelijk niet onder de gewone jurk uit komen. Ook niet als je gaat zitten. Zorg ervoor dat je onderjurk een cm-er of 5 korter is.

Welke kleur kies je?

De kleur van je onderjurk is afhankelijk van de kleur van de jurk die je eroverheen draagt. Draag je licht gekleurde jurken dan draag je er over het algemeen een huidkleurige onderjurk onder. Bij donkere kleuren kun je kiezen voor zwart of donkerblauw.

Het is vooral belangrijk te weten dat je onder een witte jurk geen witte onderjurk draagt. Maar een huidkleurige, crèmekleurige of een rode onderjurk. Je zult je verbazen over het effect van een rode onderjurk onder wit. De rood tinten in je huid trekken naar de kleur rood toe, waardoor het contrast tussen je huid en de jurk minder wordt.

Waar koop of maak je een onderjurk?

In het huidige tijdperk zijn onderjurken niet zo gemakkelijk meer te koop. Ga daarom op zoek naar een goede speciaalzaak. Deze verkoopt ze over het algemeen nog wel. En ook hier maak je nog kans dat je keuze hebt in verschillende soorten.

Wil je echter een onderjurk zelf maken die ook nog eens op je eigen maten is afgestemd, schrijf je dan in voor de workshop ‘Onderjurk in 1 dag’.

 

Succes bij het vinden van jouw onderjurk!

Linda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'