anydress logo zwart
Menu
Blog - sandy elke steek een stap vooruit

Sandy: elke steek een stap vooruit

Op zoek naar naailes in Schiedam

Drie jaar geleden verhuisde Sandy met haar gezin naar Schiedam. Een nieuwe woonplaats waar ze op zoek ging naar een creatieve hobby. Dat werd naailessen volgen bij Any Dress, want na een gezellig kennismakingsgesprek was ze vastbesloten: ik wil zelf jurken gaan maken.

Op dat moment had Sandy nog geen enkele ervaring. Zelfs een knoop aanzetten had ze nog nooit gedaan! Maar dat was geen enkel probleem.

De eerste steken op weg naar een jurk

De eerste lessen stonden in het teken van het leren werken met de naaimachine, maar ook van maten opnemen en patronen tekenen. Linda hielp bij iedere stap. En dat doet ze nog steeds! Elke twee weken, op dinsdagavond, volgt Sandy naailes in een gezellige groep van zes dames. Beginners en gevorderden werken er ieder aan hun eigen project en Linda begeleidt hen daarbij.

Door die individuele begeleiding leren Sandy en haar medecursisten niet alleen technische vaardigheden, maar krijgen ze ook het vertrouwen om te experimenteren. Ze inspireren elkaar! Linda helpt met het kiezen van de juiste stoffen, ze deelt bizar veel handige tips en begeleidt iedere cursist stapsgewijs naar een afgewerkte outfit.

Iedere naailes kom je écht een stuk verder

Intussen wordt Sandy een steeds meer ervaren naaister. Die knoop aanzetten is allang geen probleem meer. En ze weet ook precies wanneer je een zigzagsteek moet gebruiken. Tijdens de naailessen helpt Linda je verder waar je zelf even vastloopt. En als je daarna thuis verder werkt aan je project, kun je Linda altijd even appen met een vraag. Maak simpelweg een fotootje van je werk en ze geeft je advies zodat je snel weer door kunt.

Alhoewel Sandy het allerliefst jurken maakt, is ze toch het meest trots op het vest dat ze voor haar man naaide. Met een rits, een buidel en een capuchon. Best ingewikkeld, maar het resultaat mag er zeker zijn. Haar man draagt het nu vaak en graag. Inmiddels heeft ze ook al een aantal mooie jurken, tunieken en zomershirts gemaakt. Bij ieder patroon leert ze weer nieuwe maniertjes en technieken.

Even een stapje terug: het moest en het kon

De lessen bij Any Dress zijn voor Sandy meer dan alleen maar naai-instructies. Het is voor haar een heerlijk tweewekelijks uitje en een manier om even haar zinnen te verzetten. Maar dat werd een poosje heel lastig toen ze te kampen kreeg met long-covid. Dat beperkte haar zowel fysiek als mentaal en naaien werd een grote uitdaging.

Gelukkig kon Linda haar ook hierin bijstaan: Sandy verlegde haar aandacht naar simpele projectjes zoals het maken van wattenschijfjes en handdoekjes. Dat ging namelijk wél en daardoor kon ze blijven genieten van de ontspannende naaiavondjes.

Als het echt niet lukte om te komen, was daar alle begrip voor. Door in te loggen via AppyBee kon Sandy haar lessen makkelijk verschuiven naar een ander tijdstip. Dankbaar voor zoveel flexibiliteit en begrip! Dat maakte een wereld van verschil.

Op naar een mooie zomer met fijne, nieuwe jurken

Intussen gaat het weer de goede kant op met de gezondheid van Sandy. Ze heeft bij Linda een prachtige bedrukte travelstof gekocht, waar ze een mooie zomerjurk van gaat maken. Het patroon ligt klaar, laat dat zonnetje maar vast komen! Het beginnersstadium is Sandy nu echt wel voorbij.

In de toekomst wil ze ook nog graag leren hoe je kleding nou mooi verstelt, zodat het net zo goed op maat valt als de kleding die ze bij Any Dress naait. Maar ze wil vooral blijven genieten van die fijne avonden met Linda en de andere dames uit haar naaigroepje. “Ik gun iedereen zo’n fijn uitje voor zichzelf.”

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Sandy?

Ook jij kunt leren naaien! Zelf als je niet in de buurt van Schiedam woont, want speciaal daarvoor heeft Any Dress een online leslokaal en vanaf het nieuwe seizoen zelf LIVE online naailessen. Kom gezellig meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.