anydress logo zwart
Menu
blog - hoeveel kaarsjes staan er op jouw taart

Hoeveel kaarsjes staan er op jóuw taart?

Op die van mij bijna … 47! Zo lang mag ik het leven al vieren: hoe mooi is dat? Ook fijn dat ik in de 21e eeuw leef, waarin het leven eigenlijk pas echt begint als je veertig wordt. Wat dat betreft, had de generatie vóór mij het een stuk minder goed getroffen. Met 65 was je toen al stokoud … en zo kleedde je je ook.

Op je 47e een jong ding genoemd worden door mensen die een stuk ouder zijn (en door mijn eigen man natuurlijk), is fijn. En toch -misschien herken je dat- merk ik dat ik echt geen jong ding meer ben. Laten we eerlijk zijn: na een sit-up of vijf zit ik er behoorlijk doorheen. En na een leuk maar laat feestje strijken de kreukels ’s morgensvroeg niet meer vanzelf glad. Maar goed, dat lot wacht ons allemaal, ’t is een eeuwenoud gebruik en je doet er niks aan. Toch?

Gelukkig kunnen wij dames een elegante trukendoos opentrekken, waarmee we er voor het zicht zomaar een paar jaar jonger op lijken te worden. Wie jarig is, trakteert en daarom deel ik een paar van de beste tips met jullie!

  • Maak en draag getailleerde kleding. Naarmate we qua leeftijd wat meer gaan rijpen, worden de meeste dames onder ons ook wat rechter. Waardoor we er wat vierkanter uitzien. Door je taille te accentueren, creëer je een optische zandloper. En dat toont toch echt jonger!
  • Kies ervoor om kleding te maken met speelse details. Een soort van grapjes in je kledingstuk. Creativiteit. Ook als je stijltype ’tijdloos chique’ is. Je poetst er zomaar wat jaartjes mee weg.
  • Doe eens gek met kleur en print. Twee prints in één kledingstuk kan makkelijk. En meerdere kleuren ook, maar pas op dat je geen clown maakt van jezelf. Wat frivolere stofjes kunnen hier ook goed bij helpen.
  • Probeer voorzichtig één van de modetrends toe te passen in de kleding die je maakt. Daardoor creëer je die fijne bij-de-tijd-look! Zorg er wel voor dat het bij je past, want anders sla je juist de plank mis.
  • Kies de juiste kleuren en stoffen voor de kleding die je wilt maken. Kon je in je jonge jaren nog gemakkelijk wegkomen met een kleur die niet goed bij je past, naarmate je ouder wordt, lukt dat steeds minder goed.
  • Een leeftijdsloze combinatie? De spijkerbroek of rok, met een blouse en jasje natuurlijk! Zorg dus dat je hier veel van kunt maken of in je kast hebt hangen.
  • En last but not least, durf kleur te dragen!! En het liefst de juiste kleur 😉.

Doe je voordeel met deze tips … ga ik zéker ook doen. Zodat ik er op mijn 47e verjaardag straks toch lekker jong uit kan zien 😉.

Lfs Linda

 

P.S. Meer weten over kleur, of leren wat nu jóuw juiste kleur is? Lees dan ook dit blog https://anydress.nl/blog-effecten-van-kleur/ of schrijf je in voor de workshop ‘Kleur en Stijl’. Ook leuk: in de laatste nieuwsbrief vind je een aanbieding die alles met kleurtypes te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.