anydress logo zwart
Menu
blog - het onverwachte van het leven en naaien

Het onverwachte van het leven en naaien

Het leven verloopt niet altijd zoals gepland of gehoopt, zo heb ik gemerkt. Een week vakantie, gevolgd door een werkweek en weer een week vakantie, blijkt niet echt praktisch te zijn. Niet voor de rust, maar ook niet voor het werk. Natuurlijk is dit absoluut een luxeprobleem! Maar als het leven dan besluit om nog wat roet in het eten te gooien, wordt anticiperen daarop best lastig. Natuurlijk overleven we dat ook gewoon.

Curveballs in het naaiproces

Dit gebeurt ook regelmatig tijdens het naaien. ‘Life throws you curveballs and so does sewing.’

Flexibiliteit en creativiteit van naaien

Het mooie van naaien is dat, als iets niet helemaal gaat zoals je wilt, je gemakkelijk je project opzij kunt leggen. Je kunt het laten rusten, erover nadenken of hulp inroepen. Tenzij je natuurlijk een harde deadline hebt, waarvan ik inmiddels heb geleerd dat het slimmer is deze te verplaatsen voor een beter resultaat.

Leerzame wendingen in naaiprojecten

Een ander inzicht dat ik heb opgedaan en al met veel cursisten heb gedeeld, is dat wanneer iets niet helemaal volgens plan verloopt tijdens je naaiproject, dit vaak leidt tot een veel leukere uitkomst. Ik begrijp dat als je alleen in je naaikamer aan het stoeien bent, dit niet altijd zo lijkt. Maar vraag eens aan een medenaailiefhebber of je lesgroep hoe zij het zouden oplossen. Je zult verrast zijn door de antwoorden. Bovendien zorgt dit ervoor dat je buiten je eigen gedachten en oplossingen treedt, waardoor je wellicht iets hoort wat je zelf niet eens had kunnen bedenken.

Breken met denkpatronen en samenwerken

Wij vrouwen zijn vaak geneigd om in onze eigen gedachten en kringetjes te blijven draaien, terwijl de oplossing soms zo simpel is. Een frisse blik doet wonderen.

Naaiprojecten en onverwachte wendingen

Door de curveballs die ik de afgelopen weken heb ontvangen, is er bij mij niets gebeurd met betrekking tot mijn naaiprojecten. Hopelijk heb jij wel vooruitgang geboekt. Mocht je echter onverhoopt met een naaicurveball zijn geconfronteerd, dan kan ik je misschien helpen.

Naaiwijzer als reddingsboei

Tijdens mijn naailessen krijg ik namelijk regelmatig te maken met situaties die anders lopen dan gehoopt, gewenst of bedacht. Al deze situaties heb ik gebundeld in mijn Naaiwijzer! Naast de 14 meest gestelde vragen geef ik je ook nog eens 77 extra naaitips.

Deze naaitips helpen je verder als je vastloopt, even niet meer weet hoe het ook alweer moest, of als je wilt weten wat de slimste werkvolgorde is.

Heb je dus wat hulp nodig? Bestel dan nu de Naaiwijzer voor

slechts 9 euro.

Liefs, Linda

P.S. Kom je er toch nog niet uit? Schroom dan niet om me een berichtje te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.