anydress logo zwart
Menu
blog - Er hangt verandering in de lucht!

Er hangt verandering in de lucht!

Er hangt iets in de lucht en veel mensen hebben er behoefte aan, namelijk de verandering van jaargetijden. Misschien ben jij, net als ik, wel even een paar dagen naar de zon geweest om alvast van het voorjaar te proeven.

Genieten van het zonnetje

Gewoon even een paar dagen genieten van een heerlijk zonnetje in plaats van regen, wind en grauwe luchten. Ja, ik ben er zelf heel gevoelig voor en 5 dagen zon deden mij ontzettend goed!

Seizoen verschuiving

Ook tijdens de naailessen zie je langzaam de verschuiving van seizoenen plaatsvinden. Hier en daar is nog wel wat twijfel, want het is nog koud. Moet ik dan toch nog die trui naaien of ga ik voorzichtig alvast beginnen aan kledingstukken voor het mooiere weer?

Voorkom een gemiste kans

Persoonlijk heb ik nog 3 geknipte projecten liggen voor het huidige weertype (datum van schrijven: 28-2). Want inmiddels weet ik dat het seizoen bijna ten einde is, en ik besef nu wat ik echt heb gemist in mijn kledingkast. Een gemiste kans natuurlijk!

In dit speldenprikje wil ik je laten zien hoe je dit kunt voorkomen als je overgaat naar kleding naaien voor het nieuwe seizoen:

  1. Ga door je huidige garderobe van het komende seizoen heen.
  2. Wat heb je vorige keer in dit seizoen gedragen?
  3. Wat heb je vorige keer in dit seizoen niet gedragen?
  4. Wat is aan vervanging toe?
  5. Wat heb je gemist?

Heb je nog een half uurtje extra de tijd? Pas dan ook je kleding. Dit geeft meer inzicht in de bovenstaande vragen en laat ook zien of jij je nog wel prettig voelt in dat kledingstuk.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook belangrijk: ga na of het kledingstuk nog wel bij je past. Je bent namelijk weer een jaartje ouder geworden en hebt je verder ontwikkeld in het leven, waardoor dat ene kledingstuk misschien helemaal niet meer bij je past.

Bewuste keuzes maken

Als je de antwoorden hebt gevonden op de gestelde vragen, kun je aan de slag. Je weet nu duidelijk wat nog genaaid kan en mag worden en wat je beter niet meer maakt. Maak bewustere keuzes, die ervoor zullen zorgen dat je jouw kleding beter kunt combineren.

Kleur & Stijl ontdekken

Nu denk jij misschien bij jezelf: “Ja, hallo, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet al amper wat ik aan moet trekken, hoe ik dingen moet combineren, laat staan dat ik ook nog met een plan ga naaien.” De vraag die ik dan aan jou wil stellen is: weet jij welke kleuren en kleding jij je prettig en zelfverzekerd in voelt? Wat trek je aan als je iets belangrijks hebt?

Hulp nodig?

Vind je dit een lastige vraag, dan kan ik je helpen het antwoord te vinden. Start eens met het lezen van mijn Kleur & Stijl Gids. In deze gids neem ik je stap voor stap mee in de soorten kleuren, de effecten van kleuren, welke kleuren goed bij jouw haar, huid en ogen passen, welke kledingstijlen er zijn en hoe jij kunt ontdekken bij welke kledingstijl jij je het lekkerst voelt.

Zodat ook jij straks dat ene nieuwe lievelingskledingstuk naait!

Speciale korting

Natuurlijk wil ik niets liever dan dat jij lievelingskledingstukken naait, in plaats van kledingstukken die gewoon in de kast blijven hangen. Daarom geef ik jou, als lezer van mijn Speldenprikjes, korting op de Kleur & Stijl Gids.

Met de code “Kleur30” betaal je nu slechts 29 euro, zodat jij lekker mee kunt met de verandering die in de lucht hangt.

Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.