anydress logo zwart
Menu
Blog Jamie-Lee

Niemand heeft het eeuwige leven!

Stage lopen

Zoals jullie weten en eerder hebben kunnen lezen in mijn blog ‘Ondernemen doe je niet alleen’, werk ik dus niet alleen. Daar komt nog bij dat ook ik niet het eeuwige leven heb, en er een moment komt dat ik ook met pensioen zal willen gaan. Het overdragen van kennis is dus van belang. Zowel via de Modevakschool als door middel van het regelmatig samenwerken met diverse opleidingen om stagiaires te leren hoe de wereld van mijn atelier in elkaar zit. Stagelopen bij Any Dress is niet domweg meters maken op de naaimachine, maar meedraaien in alle aspecten van het bedrijf. De opdracht aan Jamie-Lee was dan ook, schrijf een blog over je stage bij Any Dress. Lees hier haar beleving.

Stage beleving Jamie-Lee

Morgen is het al weer zover; na 10 gezellige weken bij Any Dress loopt mijn stage op zijn einde. Drie maanden geleden liep ik voor het eerst door de nu o-zo bekende gangen naar het atelier waar ik hoopte een bouwsteen te creëren voor de rest van mijn toekomst. En dat lukte, beter zelfs dan ik had kunnen hopen. Ondanks het korte tijdsbestek leerde Linda mij alles wat ik wilde weten: Ze gaf tips voor het lesgeven, werken met stoffen zoals tricot en crêpe en het runnen van een atelier in de 21ste eeuw.

Lesgeven

De cursisten hielpen mij ook veel door vragen te durven stellen. Al is mijn expertise nog niet zo groot, ze schroomden niet om iets van mij aan te nemen. Dit gaf mij zelfvertrouwen in het lesgeven waardoor het voor mij iedere keer weer een stukje makkelijker werd en ik het uiteindelijk niet meer eng vond.

Naast de naailessen ben ik ook heel blij met de opdrachten die ik heb mogen maken. Zo heb ik twee broeken in elkaar gezet, iets wat ik hiervoor nog nooit had gedaan. Uiteraard maakte ik de nodige fouten maar hey, zonder fouten kan je niet leren. Buitenom de broeken heb ik ook gewerkt aan de rokken voor Any Shape, iets waar ik hopelijk nog veel aan kan bijdragen.

Achter de schermen

De uitjes naar de stoffen- en leerhandelaar leerden mij nog meer wat er achter de schermen omgaat in een bedrijf, samen met hoe moeilijk het soms is om een stofje uit te kiezen wat anderen ook leuk gaan vinden. Op de Swan Market daarentegen kwam het promotie stukje meer aan bot en merk je hoe belangrijk het eigenlijk is om naamsbekendheid te krijgen. Dit zijn allemaal onderwerpen waar je als student niet altijd direct over nadenkt maar die wel zeer van belang zijn bij een eigen bedrijf. Daarom was het zo fijn om hier in de praktijk over te kunnen leren.

Al met al ben ik heel dankbaar voor de kans die ik heb gekregen bij Any Dress. Linda is een super lieve vrouw die erg geduldig is en begrijpt dat dingen soms beter gaan en soms niet. Ik hoop zeker volgend jaar weer terug te komen als stagiair zodat ze mij nog meer kan leren, al zal ik in de tussentijd vast nog wel in het atelier rondhuppelen.

Au revoir,

 

Jamie-Lee

2 reacties

  1. Beste Jamie-Lee,
    Jij ook bedankt voor je ondersteuning. De keren dat ik je zag was je ook altijd enthousiast en behulpzaam. Het was goed te merken dat je je thuis voelde bij Any Dress/ Linda.
    Ik wens je heel veel plezier in je verdere loopbaan en misschien tot volgend jaar.

    Groetjes Agnes V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.