anydress logo zwart
Menu
blog - verschillen tussen een coverlock en een overlock

Wat is het verschil tussen een overlock en een coverlock?

Nooit te oud om te leren!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor bijscholing. Want ook ik blijf leren! Zou ik dat niet doen dan halen jullie mij binnen de kortste keren in 😜 en dat kunnen we natuurlijk niet hebben.

Wat was er in deze workshop aan de beurt om te leren? Het leren omgaan met een coverlock machine.

Een jaar of 3 geleden kocht ik mijn huidige coverlock over van mijn vriendin, maar echt lekker aan de praat kreeg ik hem niet. Dus tijd voor een cursus. En soms kan het zo simpel zijn, want toen ik eenmaal het antwoord op mijn grootste vraag had (hoe begin en eindig ik), was het een eitje.

Via mijn stories nam ik jullie afgelopen weekend mee naar deze workshop. Een cursist van mij bekeek de stories en vroeg mij ‘als ik het goed begrijp is een coverlock machine dus een andere machine dan een overlock machine?’.

En dit klopt inderdaad.

  1. Een overlock machine wordt hoofdzakelijk gebruikt om je naden en zomen netjes af te werken, zodat ze niet meer rafelen. Ofwel de overlock machine is de vervanger van het traditionele zigzaggen. Een extra machine, naast je naaimachine voor een mooie, strakke en professionele afwerking.

  2. Een coverlock machine is een machine die je helpt netjes te zomen. Je krijgt dan twee of drie mooie stiksels naast elkaar. Ook wel de vervanger van de tweelingnaald. Waarom dan toch een aparte machine? Bij een tweelingnaald is het vaak lastig qua instellingen en als de instellingen niet 100% goed staan krijg je zo’n randje stof tussen je stiksels te liggen en dat is niet mooi.

Doordat de termen locker, overlock, coverlock, babylock (wat overigens een merknaam is) door elkaar heen worden gebruikt ontstaat er regelmatig verwarring over welke apparaat nu wat is.

Het maakt natuurlijk helemaal niets uit wat je gebruikt, naalden, machines of steken, alles is goed. Niet iedereen is namelijk in de gelegenheid om voor verschillende dingen, verschillende apparaten te kopen. Alleen ik merk dat ik behoefte heb aan mooiere eindresultaten.

Heb jij één van de genoemde machine of wil je er eentje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.