anydress logo zwart
Menu
blog - ken jij deze truc al

Ken jij deze truc al?

Je loopt tegen een probleem op tijdens het naaien. Hoe los je dit dan op? In ons vak zijn er inmiddels duizenden hulpmiddelen die het naaien van kleding een stuk gemakkelijker maken.

Zo is het traditionele kleermakerskrijtje inmiddels doorontwikkeld in een nieuwe vorm, zodat het ook goed werkt op rekbare stoffen. En geloof me degene die hem kent is daar heel erg blij mee.

Dit kleermakerskrijt is er inmiddels ook in meerdere kleuren, alleen de andere kleuren dan wit, laten nog wel eens wat gekleurd krijt achter. Zelfs na het wassen. Om dit risico te voorkomen gebruiken we hier dus alleen de witte variant.

Maar hoe doen we het dan met witte stoffen?

Hiervoor gebruiken we de Frixion roller ball pennen. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze pennen worden inderdaad ook gewoon gebruikt om mee te schrijven en er zit zelfs een gum aan het uiteinde zodat je de geschreven tekst ook gewoon weer kunt wissen.

Nu denk je wellicht, ja leuk, maar op stof kun je niet gummen! Nee, dat klopt, maar wel strijken. Wil je de gemaakte markeringen wissen? Ga er gewoon even met een warme strijkbout overheen en je pennenstreek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wil jij deze truc ook uit kunnen halen?

Frixion rolle ball pen

Krijtradeerwiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.