anydress logo zwart
Menu
Blog, Waarom is het zelf naaien van kleding zo leuk?

Waarom is het zelf naaien van kleding zo leuk?

Als je net begint met naaien, vind je alles leuk wat je gaat maken. Het is nog zo nieuw, dat je gewoon trots bent op elke genaaide naad.

Langzaamaan wordt je beter en worden je naaiprojecten ook wat ingewikkelder. Naast het leuke en trotse effect ontstaan er soms ook frustratie. Geloof me, ook ik heb ze gehad.

Als je eenmaal op dat punt bent aangekomen is het tijd om dieper op je naaivaardigheden in te gaan. Want het zelf naaien van kledingstukken biedt je de vrijheid om iets unieks en persoonlijks te maken. Je kunt stoffen, kleuren en patronen kiezen die helemaal bij jouw stijl passen. Het resultaat is een kledingstuk dat niemand anders heeft en dat volledig jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Creatieve vrijheid

Naaien is een voor velen van jullie een uitlaatklep voor je creativiteit. Je kunt je eigen ideeën tot leven laten komen en je eigen stempel drukken op elk kledingstuk dat je naait. Je kunt heerlijk experimenteren met verschillende ontwerpen, details en versieringen en alles wat jij maakt is echt uniek.

Perfecte pasvorm

Een ander groot voordeel van zelf naaien is de mogelijkheid om kledingstukken te maken die goed passen. Elk lichaam is anders! Met zelfgemaakte kleding kan je ervoor zorgen dat alles precies aansluit op jouw lichaamsvorm en -maat. Geen concessies meer aan de pasvorm!

Voldoening en trots

Het zelf maken van kleding geeft een gevoel van voldoening en trots. Stel je voor hoe geweldig het voelt als een vriendin vraagt: “Waar heb je die toffe jurk gekocht?” en jij kunt antwoorden: “Niet gekocht, maar zelfgemaakt!” Elke keer dat je je zelfgemaakte kleding draagt, voel je die trots en geniet je van het feit dat je het zelf hebt gemaakt. Hierdoor krijg je dan ook steeds meer zelfvertrouwen.

Goedkoper en duurzaam

Bespaar geld.

Zelf kleding maken kan goedkoper zijn en daardoor geld besparen, vooral omdat goede kwaliteit en passende kleding vaak duur is. Als je zelf naait maak jij jouw kleding 100% op je eigen maten en kan je jouw patronen steeds weer hergebruiken. Daarnaast kan je stoffen kiezen die bij jouw budget passen.

Duurzaam

Zelfgemaakte kleding is vaak veel duurzamer dan massaproductie. Je kiest waarschijnlijk voor betere kwaliteit stoffen en zorgt voor een stevige afwerking. Door de juiste pasvorm gaan je kledingstukken langer mee. Dit is vooral handig als je een niet-standaard figuur hebt. Naast de pasvorm maak je ook een uniek kledingstuk. Waardoor jij je kunt onderscheiden van de rest. Het gaat er namelijk niet om dat je met de mode meedoet, maar het gaat erom dat jij er goed uitziet!

Zelf kleding maken is soms een uitdaging

Het maken van kleding op je eigen maten vergt wel wat geduld en technische kennis. De meeste naaipatronen zijn gebaseerd op standaard confectiematen. En geloof me daar past eigenlijk niemand in. Als jij dus jouw unieke kledingstukken, duurzaam en met de juiste pasvorm wilt maken, dan is het slim om te leren je eigen patronen te tekenen.

Jaaropleiding Patroontekenen

Mis je nog de technische kennis om je eigen patronen te maken? Neem dan nu de touwtjes in eigen handen en leer goed passende patronen tekenen met de Jaaropleiding Patroontekenen! Vergroot je kennis en kunde op het gebied van maten en pasvormen. Zodat jij in het vervolg de enige bent die bepaald hoe jouw zelfgemaakte kleding eruitziet en aansluit op jouw lichaamsvorm.

Opgeven of informatie over de Jaaropleiding Patroontekenen

Heb je vragen over de Jaaropleiding stuur me gerust een mailtje, ik beantwoord ze graag voor je. Wil je liever even samen met mij sparren over de jaaropleiding, dan mag je me ook bellen op 06-39374198.

We starten in September, ga jij vanaf het volgende seizoen kleding maken die aansluit op jouw lichaamsvormen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.