anydress logo zwart
Menu
Blog, Leer alles over jurken dragen en maak je eigen jurk in één dag!

Leer alles over jurken dragen en maak je eigen jurk in één dag!

Twee weken geleden was ik op een feestje van mijn vriendin en haar man. Beiden zijn dit jaar 50 geworden of worden dat nog! Het was een feestje op uitnodiging, dus dan weet je dat je iets speciaals mag aantrekken.

De Jurk

En dus kwam die ene jurk eindelijk weer eens uit de kast. Deze jurk draag ik niet vaak, vooral omdat hij niet altijd praktisch is. Het is een lange gebreide jurk in off-white met blauwe strepen. Ik denk dat je wel kunt raden waarom: de kleur en het materiaal.

Bij mijn zelfgemaakte jurken heb ik dat probleem eigenlijk nooit. Want ik draag altijd een jurk. In de zomer, winter, voorjaar en herfst, je ziet me altijd in een jurk. Er hangt zelfs maar één broek in mijn kast!

Veelvoorkomende bezwaren tegen jurken

Veel dames vinden het dragen van een jurk niet praktisch. Jij misschien ook wel. Vaak hoor ik opmerkingen zoals:

  • “Een jurk is niet handig als ik de hond uitlaat.”
  • “Een jurk is niet praktisch als ik de kinderen ophaal.”
  • “Een jurk is lastig als ik op de fiets boodschappen doe.”
  • “Een jurk werkt niet als ik het huishouden doe.”
  • “Een jurk is niet geschikt als het kouder wordt.”

De waarheid over jurken

Maar weet je wat? Dit klopt niet! Het is allemaal een kwestie van wennen. Alles wat je in een broek doet, kun je ook in een jurk doen. Het zijn overtuigingen die ervoor zorgen dat je er niet voor kiest. En toch voelen de meeste vrouwen zich vrouwelijker en mooier in een jurk.

Oplossingen voor veelvoorkomende bezwaren

De hond uitlaten in een jurk: Draag stevige schoenen, want die passen prima onder een jurk. Een dikke panty of maillot tegen de kou, en je bent klaar om te gaan!

Boodschappen doen op de fiets: Een rok kan strak of wijd zijn en soms omhoog waaien. In de zomer draag je een fietsbroekje eronder en niemand ziet iets. In de winter draag je een dikke maillot, en het enige wat zichtbaar is, zijn je benen. Dus ik zeg: let’s go!

Het huishouden doen: Hier kan ik nog enigszins in meegaan. Maar je kunt je even verkleden in een minder gevoelige outfit en daarna weer je jurk aantrekken.

Kou trotseren: In de herfst en winter kun je wollen maillots, een thermobroek onder je panty, hoge laarzen en kniesokken dragen. Geen excuus dus.

Workshop ‘Jurk in 1 Dag’

Wil je je liefde voor jurken weer laten opbloeien omdat je nu weer mogelijkheden ziet? Trakteer jezelf dan op de Workshop ‘Jurk in 1 dag’ op zaterdag 29 juni a.s.

Je hebt de keuze uit drie soorten halzen, mouwen en rokdelen, wat zorgt voor maar liefst 27 verschillende varianten jurken waaruit je kunt kiezen.

Samen bekijken we welke ontwerpkeuze het beste bij je past. Aan het einde van de workshop ga je stralend en zelfverzekerd in je nieuwe jurk naar huis! Precies op tijd voor de zomervakantie, zodat jij lekker kunt flaneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.