anydress logo zwart
Menu
blog - Online stoffen shoppen

Stoffen online kopen, durf jij dat?

Tegenwoordig doen we zo’n beetje alles online. Je kan je niet voorstellen dat er nog mensen zijn zonder computer (ze zijn er wel) en we zijn zowat vergroeid met onze mobiel telefoon. Helaas ben ook ik hier schuldig in. Ondanks dit gegeven heeft het toch ook echt wel zijn voordelen!!

Zo kan ik voor het grootste gedeelte van mijn bedrijf alles online regelen. Dit scheelt mij heel veel tijd en kilometers. Zo ook met het bestellen van stoffen online, inmiddels heb ik een aantal leveranciers waar ik zonder moeite mijn stoffen kan bestellen. Voor veel mensen zit daar toch een soort van angst. Want wij naaidames willen graag voelen!!! En dat snap ik als geen ander.

Online stof bestellen

Hoe kunt je nu toch een beetje goed beslagen ten ijs komen als je online stoffen wilt bestellen. Want online stoffen bestellen kun je leren! Ik geef jullie 9 tips.

  1. Veel online stoffenwinkels geven steeds uitgebreider aan waar de stoffen voor geschikt zijn, uit welke samenstelling ze bestaan, wat het gewicht is enz. Ze proberen jullie dus zo veel mogelijk informatie te geven zodat je veilig een aankoop kunt doen. Voor jou is het dan dus zaak te weten wat je nodig hebt of waar je naar zoekt.
  2. Naast de vele informatie zijn er ook veel online stoffenwinkel die je de gelegenheid geven tegen een kleine vergoeding stofstaaltjes te bestellen. Zo kun je toch lekker voelen en kijken of de kleur e.d. is wat je er van had gewacht.
  3. Kleuren uitkiezen is ook zo’n lastig iets online. Maar ook daar is een oplossing voor, als je de garens van Gütermann of Amman gebruikt. Er zijn namelijk ook aanbieders die de bijpassende kleur garen erbij vermelden. Pak je eigen klosje garen welke past bij de kleur waar jij naar op zoeken bent en zo kun je dus checken of dit overeenkomt met de kleur die je zelf wenst.
  4. Neem contact op met de online stoffenwinkel. Veel van de winkels zijn absoluut bereid je op weg te helpen en je vragen te beantwoorden die je over een bepaalde stof hebt. Of je te adviseren of de stof die je hebt uitgekozen wel of niet geschikt is voor het project waarvoor je het wilt gebruiken.
  5. Leg zelf een stoffengidsje aan. Heb je een stof die je fijn of mooi vindt en die de juiste samenstelling heeft. Plak dit in een boekje, schrijf erbij welk project je ermee hebt gemaakt en vul dit eventueel aan met valling of andere info. Zo kun je de omschrijving van de online aanbieder vergelijken met de stofjes uit jouw boekje en kun je gemakkelijker bedenken hoe een stof kan voelen of vallen.
  6. Lees en plaats reviews. De meeste online stoffenwinkels hebben de gelegenheid om een review te geven op een stof. Lees deze om te achterhalen hoe anderen deze stof hebben ervaren, maar plaats ze zelf dus ook zodat je je medenaaisters kunt helpen.
  7. Heb je meerdere stoffen nodig om te combineren, kijk dan ook naar de opties die de online stoffenwinkels geven aan bij passende stoffen. Deze keuzes zijn niet random, maar hier wordt goed over nagedacht.
  8. Leer van andere koopsters. Vaak zie je namelijk bij een product staan, anderen kochten ook….. Dit kan een extra hulpmiddel zijn voor jouw om je online stoffen shopsessie te verbeteren.
  9. Doe een keer een testbestelling. Probeer het gewoon een keertje uit. Niet gelijk met de duurste stof natuurlijk, maar met een prijs waarvan je zelf het gevoel hebt, dat als de gekozen stof niet helemaal bevalt er geen man over boord is. Je leert dan snel genoeg welke stofwinkel je prettig vindt werken, welke mooie kwaliteiten levert en welke een goeie klantenservice bieden.

Zoals je leest zijn er voldoende opties om een online miskoop te voorkomen. Het kost misschien alleen wat meer moeite. En vergeet niet dat je ook in real life wel eens een miskoop doet 😉.

Succes.

Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.