Stoffen online kopen, durf jij dat?

De laatste tjid is alles wat we doen zo’n beetje online geworden. Hopelijk komt daar snel verandering in, want ik denk dat we allemaal behoefte hebben aan wat beweging in onze leefwereld. Ik althans wel.

Zo waren ook de stoffenwinkels natuurlijk de afgelopen tijd gesloten en je wilt natuurlijk wel gewoon lekker door met je naaiprojecten. De enige optie die er dan bestaat is toch online je stoffen bestellen. En daar zit voor veel mensen toch een soort van angst. Want wij naaidames willen graag voelen!!!

Online stof bestellen

Hoe kunt je nu toch een beetje goed beslagen ten ijs komen als je online stoffen wilt bestellen. Ik geef jullie 9 tips.

  1. Veel online stoffenwinkel geven steeds uitgebreider aan waar de stoffen voor geschikt zijn, uit welke samenstelling ze bestaan, wat het gewicht is enz. Ze proberen jullie dus zo veel mogelijk informatie te geven zodat je veilig een aankoop kunt doen. Voor jou is het dan dus zaak te weten wat je nodig hebt of waar je naar zoekt.
  2. Naast de vele informatie zijn er ook veel online stoffenwinkel die je de gelegenheid geven tegen een kleine vergoeding stofstaaltjes te bestellen. Zo kun je toch lekker voelen en kijken of de kleur e.d. is wat je er van had gewacht.
  3. Kleuren uitkiezen is ook zo’n lastig iets online. Maar ook daar is een oplossing voor, als je de garens van Gütermann of Amman gebruikt. Er zijn namelijk ook aanbieders die de bijpassende kleur garen erbij vermelden. Pak je eigen klosje garen welke past bij de kleur waar jij naar op zoeken bent en zo kun je dus checken of dit overeenkomt met de kleur die je zelf wenst.
  4. Neem contact op met de online stoffenwinkel. Veel van de winkels zijn absoluut bereid je op weg te helpen en je vragen te beantwoorden die je over een bepaalde stof hebt. Of je te adviseren of de stof je hebt uitgekozen wel of niet geschikt is voor het project waarvoor je het wilt gebruiken.
  5. Leg zelf een stoffengidsje aan. Heb je een stof die je fijn of mooi vindt en die de juiste samenstelling heeft. Plak dit in een boekje, schrijf erbij welk project je ermee hebt gemaakt en vul dit eventueel aan met valling of andere info. Zo kun je de omschrijving van de online aanbieder vergelijken met de stofjes uit jouw boekje en kun je gemakkelijker bedenken hoe een stof kan voelen of vallen.
  6. Lees en plaats reviews. De meeste online stoffenwinkels hebben de gelegenheid om een review te geven op een stof. Lees deze om te achterhalen hoe anderen deze stof hebben ervaren, maar plaats ze zelf dus ook zodat je je medenaaisters kunt helpen.
  7. Heb je meerdere stoffen nodig om te combineren, kijk dan ook naar de opties die de online stoffenwinkels geven aan bij passende stoffen. Deze keuzes zijn niet random, maar hier wordt goed over nagedacht.
  8. Leer van andere koopsters. Vaak zie je namelijk bij een product staan, anderen kochten ook….. Dit kan een extra hulpmiddel zijn voor jouw om je online stoffen shopsessie te verbeteren.
  9. Doe een keer een testbestelling. Probeer het gewoon een keertje uit. Niet gelijk met de duurste stof natuurlijk, maar met een prijs waarvan je zelf het gevoel hebt, dat als de gekozen stof niet helemaal bevalt er geen man over boord is. Je leert dan snel genoeg welke stofwinkel je prettig vindt werken, welke mooie kwaliteiten levert en welke een goeie klantenservice bieden.

 

Zoals je leest zijn er voldoende opties om een online miskoop te voorkomen. Het kost misschien alleen wat meer moeite. En vergeet niet dat je ook in real life wel eens een miskoop doet 😉.

Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'