anydress logo zwart
Menu
blog - Jurk in 1 dag

Nog snel een jurk maken voor de feestdagen?

Ja ja, de tijd vliegt. Gevoelsmatig hebben we net pas geklonken op het nieuwe  jaar, zijn de paastakken net opgeruimd, is het nieuwe schoolseizoen net begonnen, maar Sinterklaas is toch echt alweer in ons land. Als Sinterklaas er eenmaal is, nou dan weten we het wel.

De gekte van de laatste weken van het jaar gaat beginnen. Want na Oud en Nieuw is er niets meer. Tenminste als ik het gedrag van veel mensen mag geloven qua werkzaamheden en boodschappen.

Maar goed, ook ik snap wel dat jij goed voorbereid ter Sint of Kersttafel willen komen en dat we er dan ook nog een beetje leuk uit willen zien. Dat kan naar mijn idee juist heel gemakkelijk. Heb je er wel eens over nagedacht hoe gemakkelijk een jurk als kledingstuk eigenlijk is? Kom, ik neem je even mee:

– Je gooit een jurk over je hoofd en je bent aangekleed.
– Het is een veelzijdig kledingstuk wat geschikt is voor alle seizoenen.
– Je kunt hem dagelijks dragen, maar ook feestelijk of zakelijk, door wat accessoires toe te voegen lukt dat je vaak met dezelfde jurk.
– Ben je een koukleum, dan hup een vest of een trui eroverheen en door.
– Na je werk naar een feestje? Verwissel je gympen voor pumps en klaar.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Zoals je weet ik ben fan. En dat ondanks het feit dat ik tot de dag dat ik trouwde nooit een jurk droeg.  Fan van de jurk, zoveel zelfs dat mijn bedrijf er naar vernoemd is en jij mij dan ook zelden anders ziet dan in een jurk.

Het is dan ook niet zo gek dat veel van mijn klanten bij mij terecht komen middels de jurk. Zo startte Margreet haar hobby weer op met de workshop Jurk in 1 dag nadat ze een paar jaar niet meer achter de naaimachine had gezeten.

Inmiddels is ze ook gestart in het Online Leslokaal Jurk in 1 Dag. Dat is een verdieping van de gelijknamige workshop. In het leslokaal gaan we veel uitgebreider in op het stap voor stap maken van je eigen jurk. Van meten en stofkeuze tot het kijken naar je eigen lichaam om te zien welke aanpassing voor jou het meest geschikt is.

Het heeft voor Margreet haar ogen geopend, ook naar haarzelf toe. Ze heeft geleerd anders naar zichzelf te kijken. Als mama heeft ze niet meer dat strakke lijf van vroeger (zegt ze) waardoor ze het dragen van jurkjes had afgeschreven. Haar kast hing vol jurkjes, mooi en fleurig op keurige hangertjes. Ze kwamen alleen al jaren niet meer van die hangers af. Dat is nu wel anders! Met de juiste aanpassingen voelt ook Margreet zich nu vol zelfvertrouwen in een jurkje. Haar liefde voor jurkjes is weer helemaal terug. Die eeuwige broeken draagt ze nu nog sporadisch.’

Margreet kan voor de feestdagen dus nog wel een jurk uit de kast trekken, maar ben jij daar al op voorbereid??? Is je antwoord hierop NEE, HELP! dan heb ik twee opties.

Zaterdag 3 december is de laatste workshop Jurk in 1 dag van dit jaar. Hier is nog één plekje op beschikbaar, dus kom die feestjurk gezellig maken! Lukt 3 december niet met je planning maar heb je nog wel ergens een ander momentum om jouw feestjurk te maken, doe het dan via het leslokaal Jurk in 1 dag. Middels de stap voor stap uitleg lukt ook jou dat echt wel!

Liefs

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.