anydress logo zwart
Menu
blog - mouwlengte

Wat is jouw favoriete mouwlengte?

De ene draagt het liefst altijd lange mouwen en de ander moet er niet aan denken, en komt niet verder dan 3/4 mouwen. Als haar mouwen te lang zijn, dan hangen ze namelijk overal in. Dus niet praktisch.

Maar wat is jouw favoriet? En wist je dat mouwlengte invloed heeft op je uitstraling?

Soorten mouwlengtes

Zoveel soorten mouwen, dus ook zoveel soorten mouwlengtes. Zo gaan we van:

  • mouwloos,
  • naar kapmouwtje,
  • gevolgd door de korte mouw,
  • het mouwtje net boven de elleboog,
  • naar de ¾ mouw welke net over de elleboog valt,
  • de 7/8 mouw die tot halverwege je onderarm loopt,
  • de lange mouw en
  • de te lange mouw

Deze korte opsomming levert dus al 8 mouwlengtes op. Zo heeft elke mouwlengte een kenmerk wat positief of negatief kan zijn. Het één en ander verschilt nogal met de gewenste stijl en de lichaamskenmerken die persoonsafhankelijk zijn.

Kenmerken mouwlengtes

De lengte van de mouw bepaald de optische breedtelijn op je lichaam. Let dus goed op bij de keuze van je mouw en zorg ervoor dat je geen punten accentueert waar je liever geen nadruk op legt.

Heb je bijvoorbeeld een peerfiguur, dan is een lange mouw over het algemeen niet de gewenste mouwlengte. Kies dan liever voor een mouwlengte die stopt ter hoogte van je taille. Hiermee wordt namelijk de aandacht verplaatst van heupen naar taille.

Dat betekend juist voor het rechte figuur en het appelfiguur dat deze keuze juist afvalt. Want die willen juist geen accent in de taille.

Buiten het effect van je mouwlengte op je optische breedtelijn heeft het ook effect op je optische lengtelijn. Heb je namelijk hele lange benen, dan zullen lange mouwen je benen optisch korter maken. Maken kapmouwtjes je armen optisch langer en maken ¾ mouwen je armen optisch slanker.

Je ziet de juiste mouwlengtes bepalen is niet zo eenvoudig als je denkt. Mijn tip, kijk vooral goed in de spiegel of vraag je vriend of vriendin met je mee te kijken. Een kritisch oog zal je het verschil laten zien. En probeer uit. Een centimeter kan zomaar het verschil maken.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een jurk patroon met de juiste mouwlengte, check dan eens de mogelijkheden van het Leslokaal Jurk in 1 dag. Tijdens een vraag en antwoordsessie kan ik live met je meekijken wat het meest geschikt is voor jou!

 

Succes.

 

Liefs

Linda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.