De invloed van mouwlengtes?

Blog mouwlengtes

Het seizoen is nu toch echt langzaam aan het verschuiven naar de periode dan de mouwlengtes wat langer worden. De korte mouwen verdwijnen in de kast of onder een vestje of jasje. Vervolgens rijst de vraag, lange mouwen of toch niet?

Soorten mouwlengtes

Zoveel soorten mouwen, dus ook zoveel soorten mouwlengtes. Zo gaan we van:

  • mouwloos,
  • naar kapmouwtje,
  • gevolgd door de korte mouw,
  • het mouwtje net boven de elleboog,
  • naar de ¾ mouw welke net over de elleboog valt,
  • de 7/8 mouw die tot halverwege je onderarm loopt,
  • de lange mouw en
  • de te lange mouw.

Deze korte opsomming levert dus al 8 mouwlengtes op. Zo heeft elke mouwlengte een kenmerk wat positief of negatief kan zijn. Het één en ander verschilt nogal met de gewenste stijl en de lichaamskenmerken die persoonsafhankelijk zijn.

Kenmerken mouwlengtes

De lengte van de mouw bepaald de optische breedtelijn op je lichaam. Let dus goed op bij de keuze van je mouw en zorg ervoor dat je geen punten accentueert waar je liever geen nadruk op legt.

Heb je bijvoorbeeld een A-shape, dan is een lange mouw over het algemeen niet de gewenste mouwlengte. Kies dan liever voor een mouwlengte die stopt ter hoogte van je taille. Hiermee wordt namelijk de aandacht verplaatst van heupen naar taille.

Dat betekend dus dat voor de H- en de O-shape deze keuze juist afvalt. Want die willen juist geen accent in de taille.

Buiten het effect van je mouwlengte op je optische breedtelijn heeft het ook effect op je optische lengtelijn. Heb je namelijk hele lange benen, dan zullen lange mouwen je benen optisch korter maken. Maken kapmouwtjes je armen optisch langer en maken ¾ mouwen je armen optisch slanker.

Je ziet de juiste mouwlengtes bepalen is niet zo eenvoudig als je denkt. Mijn tip, kijk vooral goed in de spiegel of vraag je vriend of vriendin met je mee te kijken. Een kritisch oog zal je het verschil laten zien. En probeer uit. Een centimeter kan zomaar het verschil maken.

Succes.

 

Lfs Linda

P.S. Loop je tegen vragen aan? Schroom dan niet om contact met me op te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'