anydress logo zwart
Menu
Blog tips opvolgen Ja_Nee

Sommige adviezen mag je ook negeren 😉

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, zo ook zijn er vele manieren van naaien. En vindt je op internet wel duizenden tips en trics om je naaiwerk te verbeteren of fouten te voorkomen. Niet iedereen is het namelijk eens met dezelfde stellingen, waardoor er ook regelmatig wordt gezegd doe dit vooral niet!!

Het gaat er niet zo zeer om wat je wel of niet moet doen, maar wat voor jou het beste werkt. Zo probeer ik niet te zeggen dat je iets niet mag doen, maar vooral aan te geven wat de reden is om iets wel of niet te doen. Of ik adviseer om het op een bepaalde manier te doen.

Tips opvolgen Ja/Nee

Sommige uitspraken mag of kan je dus best in twijfel trekken zoals de voorbeelden hieronder:

 • Nooit over spelden heen naaien: Ja en nee.

  Indien je een ervaren naaister bent, ben ik zeker een voorstander om dit te voorkomen. Echter het is helemaal geen probleem om wel over je spelden te naaien als je een minder ervaren naaister bent.

  Zorg er alleen wel voor dat je er niet overheen gaat met volle vaart, maar werk rustig en nauwkeurig om het breken van je naald of het beschadigen van je machine te voorkomen.

 • Gebruik alleen krijt om dingen te markeren: Ja en nee.

  Wil je naad aantekenen dan kan je wat mij betreft ook gerust een potlood of balpen gebruiken. Uiteindelijk knip je vlak langs of op de getekende lijn en verdwijnt deze dus in je knipsel of naad. Let wel op met lichte stoffen, want als je de pennenstreek er niet afknipt kan deze doorschijnen.Voor punten welke zichtbaar blijven in je naaiwerk is het zeker aan te raden wel met krijt te markeren, maar je kunt het krijt eventueel ook vervangen door een rijgdraadje. Deze trek je er gewoon weer uit als je klaar bent.

 • Strijk alle naden direct na het stikken: Ja en nee.

  Het is zeker waar dat je strijkbout je beste vriend is om een mooi eindresultaat van je werkstuk te krijgen, maar je kunt ook gerust eerst alle naden welke je kunt stikken alvast stikken en dan daarna al deze naden tegelijk strijken.De één vindt het fijn om het wel per naad te doen. Het houdt je in beweging en de ander spaart het liever op.

  Voor beiden valt in dit geval dus wat te zeggen.

 • Koop kwalitatieve producten: Ja en nee.

  Voor mij een absolute ja. Want het maakt het maakproces negen van de tien keer velen malen eenvoudiger. Het gezegde is niet voor niets ‘Goed gereedschap is het halve werk’.Wil je echter oefenen, dan snap ik natuurlijk ook dat je gerust een wat goedkopere stof kunt nemen. ­

 • Voor- en tegens

  Zoals je kunt lezen heeft dus elke stelling zijn voor- en tegens. Kies hetgene wat voor jou het beste werkt, wat je het mooiste, fijnste of prettigste proces of resultaat geeft. Uiteindelijk is het je hobby en gaat het vooral om het hebben van plezier.

   

  Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.