anydress logo zwart
Menu

Strijken

De meeste mensen hebben er een hekel aan. Nu geef ik toe dat ik ook niet wekelijks sta te springen om de berg overhemden van manlief weg te werken. Maar ik weet wel dat strijken essentieel is voor een mooi naaistuk.

Veel cursisten die net op les komen, hebben dan ook de moeite om zichzelf aan te leren na het stikken van elke naad de strijkbout ter hand te nemen. Buiten dat het eindresultaat vele malen mooier wordt maakt strijken het naaien ook eenvoudiger. Als de naden namelijk open liggen, kun je ze makkelijker afwerken. Krijg je dunnere naden op kruisingen, mooiere valling van coupenaden, is het eenvoudiger om een zoom in te stikken als deze alvast is voor gestreken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bij sommige projecten zal je er echter ook voor kiezen om naden niet open te strijken maar om ze samen te strijken en vervolgens ook samen af te werken. Maar wat de meesten niet weten is dat je dan ook eerst de naad open strijkt voordat je hem één kant op strijkt. Dit voorkomt namelijk valse strijk vouwen langs de naad. Dan kunnen we vervolgens nog discussiëren over welke naad je welke kant op strijkt, maar dat is per lerares, opleiding of voorkeur verschillend.

Heb je nu echt een hele grote hekel strijken, maar wil je toch graag naaien? Dan heb ik de perfecte workshop voor je, want bij de workshop ‘Maak je eigen jurk in 1 dag’ komt geen strijkijzer te pas. (Althans door de deelnemers #knipoog#) Lees snel hoe jij met de volgende workshop mee kunt doen.

 

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.