anydress logo zwart
Menu

Any Shape naaipatronen, speciaal voor jou ontwikkeld

Any Shape naaipatronen

Zoals reeds in mijn vorige blog vermeld ben ik Any Shape naaipatronen gestart om mijn bedrijf te verbreden, maar ook omdat ik graag de wereld wil laten zien dat je er ook super goed uit kunt zien als je niet in de standaard maten van de modemerken past en geen perfecte maat 38 bent.

Na mijn jaren durende onderzoek heb ik besloten mij vooral te richten op de 4 meest voorkomende shapes, ook al zijn er nog vele extra shapes te bedenken c.q. ontwikkelen. Maar aangezien Milaan en Parijs ook niet op 1 dag gebouwd zijn, schept dat mogelijkheden voor de toekomst.

  • De A-Shape of peerfiguur; Dit figuur komt het meest voor onder Nederlandse vrouwen. Het gewicht zit rond je heupen, je bovenbenen zijn in verhouding zwaarder, en je schouders zijn (optisch) smaller dan je heupen. De A-Shape heeft een slanke taille, dus daar kun je wat mee!
  • De H-Shape of recht figuur; Je hebt weinig taille en weinig rondingen, kleinere borsten maar ook vaak slanke armen en benen. De patronen voor het rechte figuur oftewel de H-Shape zijn allesbehalve recht. Door een optische smallere taille te creëren, krijg je een mooi vrouwelijk silhouet. Sommige patronen van de H-Shape zijn ook heel geschikt voor A-Shape.
  • De O-Shape of appelfiguur; Bij de O-Shape zit het gewicht ‘in the middle’: rond de borsten, buik en billen. Als O-Shape heb je veelal brede schouders, flinke borsten en slanke benen. Veel vrouwen worden een appel als ze in de overgang zijn of wat ouder worden. De patronen voor O-Shape hebben extra ruimte rond de taille. Tevens proberen we de aandacht te verleggen naar de hals en de slanke benen, omdat deze gezien mogen worden.
  • De X-Shape of zandloperfiguur; Dit figuur heeft even brede schouders als heupen en een mooie smalle taille. Alles is zeer gelijkmatig verdeeld over het lichaam. De X-Shape wordt gezien als de meest begeerlijke lichaamsvorm!

Eigenschappen Any Shape

Wat is er nu zo bijzonder aan de patronen van Any Shape? Om dit uit te leggen zal ik mezelf als voorbeeld nemen. Ik heb een H-Shape figuur, wat als gevolg heeft dat wil ik een kledingstuk hebben of een patroon gebruiken dat in mijn taille netjes aansluit ik vaak een grotere maat moet nemen dan ik in werkelijkheid draag. Zo draag ik normaal in de confectie maat 40, maar vanwege mijn taille kom ik regelmatig op maat 42 uit. Dit is mooi voor mijn taille, echter voor mijn boezem is dat stukken minder. Helaas heb ik niet voorin de rij gestaan en heb ik slechts een A cupje, waardoor mijn boezem dus zwemt in een maat 42.

Dat kan anders

Ik besloot dus dat dat anders kon. En zo zijn de patronen van Any Shape ontstaan. Zo krijg je van ons alleen ruimte daar waar je het nodig hebt. Ofwel wederom mezelf als voorbeeld nemend, betekend dit dat in het H-shape patroon mijn bovenwijdte een confectiemaat 40 heeft, een taillewijdte maat 42 heeft en een heupwijdte maat 40 heeft. Waardoor het kledingstuk wat voortkomt uit dit patroon mij daadwerkelijk goed past.

Voor de A-Shape betekend dit dat je alleen extra ruimte krijgt op je heupen en bij de O-Shape alleen ruimte rond je taille krijgt. En dus niet zoals vaak gebeurd bij een O-shape de hals ook niet ruimer wordt waardoor afzakkende schouders ontstaan.

Nog meer pluspunten van Any Shape

Buiten deze aanpassingen in de patronen streeft ik er naar patronen te ontwerpen die ook daadwerkelijk de pluspunten van de desbetreffende Shape benadrukken of de minpunten juist verdoezelen. Ofwel een ontwerp te maken waarin jij er met je Shape op je best uit komt te zien. Zo zullen we bij de H-Shape extra nadruk op de taille leggen en bij de O-shape de aandacht doen verschuiven naar de slanke benen en mooie boezem.

Nieuwsgierig geworden welke patronen voor jou geschikt zijn?? Kijk dan snel in mijn webshop onder de knop ‘Naaipatronen’. Wil je liever een op maat gemaakt patroon overweeg dan eens de workshop ‘Maak je eigen jurk in 1 dag’.  Veel plezier.

 

Lfs

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.