Blog Mislukt naaiproject

Mislukt project? What to do with them?

We herkennen het denk ik allemaal wel. Of gebeurd het bij jou zelden? Een mislukt project. Na je ijverige naaiwerk, in je spaarzame uurtjes, heb je een kledingstuk genaaid wat je niet zult gaan dragen.

Teleurgesteld

Waarschijnlijk ben je dan behoorlijk teleurgesteld, maar wees gerust het overkomt ons echt allemaal wel eens een mislukt project. Dus je bent zeker niet de enige. Probeer te onthouden dat je er in elk geval weer veel van geleerd hebt. De reden waarom je het gemaakt kledingstuk namelijk niet draagt kunnen heel divers zijn, bijvoorbeeld:

  • De pasvorm klopt
  • Het patroon valt tegen
  • De stof valt tegen
  • Het model staat je niet

Je weet nu in elk geval dat als je een patroon tegenkomt met een vergelijkbare pasvorm, je deze over kunt slaan.

Dat je wellicht de volgende keer eerst een proefmodel moet maken om zeker te weten of het  model wat je hebt uitgekozen je wel bevalt. Plus om te voorkomen dat je je mooie dure stof gebruikt voor een stuk wat niet past bij het beeld in je hoofd.

Een stof kan om meerdere reden tegenvallen. Maar je weet voor de volgende keer wel, dat je of een degelijke stof niet meer wilt gebruiken of dat de stof meer geschikt is  een ander project.

En als het model je niet blijkt te staan, dan weet je dus dat je bij een vergelijkbaar model snel moet doorbladeren of klikken.

Maarja,  dat gezegd hebbende neemt nog niet de teleurstelling weg.

Wat te doen met je mislukte project?

  • Weggooien is namelijk best wel zonde. Misschien kun je er wel iemand anders blij mee maken. Wie weet zegt je vriendin (moeder, dochter, zus) wel, wow, wat een gaaf kledingstuk. En dan kan jij elke keer als ze het kledingstuk aan heeft genieten van het moois dat jij hebt gemaakt.
  • Liever niet dat een vriendin (moeder, dochter, zus) in het volgens jou mislukte kledingstuk zien lopen. Dan kun je het altijd nog naar de kringloop brengen. Ook daar kun je er iemand anders blij mee maken. Stel je voor hoe enthousiast iemand jouw genaaide kledingstuk uit het rek pakt en het verrukt mee naar huis neemt, als unieke aankoop.Verbouwen. We kunnen niet alleen huizen, kamers, ateliers of tuinen verbouwen. Ook kleding kunt je verbouwen. Kijk welke delen wel goed zijn, wellicht kun je ze hergebruiken. Bevat je kledingstuk voldoende stof, dan kun je er wellicht iets anders uit naaien.Te weinig bruikbare stof om er een volwassen kledingstuk uit te halen, wie weet kun je iets leuks maken voor je dochtertje of zoontje, neefje, nichtje of het kind van een vriendin.
  • Wordt je in gedachten al niet gelukkig van de bovenstaande oplossingen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om het te degraderen tot een proefmodel. Maar zorg dan wel dat je de geleerde lessen in je achterhoofd houdt. Want je weet nu bijvoorbeeld wel hoe je een rits moet inzetten, hoe je knoopsgaten moeten maken of hoe je een beleg moet verwerken.

 

En last but not least. Wie bepaald dat het een mislukt project is?
NOBODY IS PERFECT 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *