anydress logo zwart
Menu
Er goed uitzien is niet moeilijk

Er goed uitzien hoeft niet moeilijk te zijn!

Mode en hoe we eruitzien is tegenwoordig één van de punten die hoog op ons prioriteitenlijstje staan. Niet zo raar dus dat we er veel tijd en moeite in steken en soms het gevoel hebben dat het best moeilijk is om er goed uit te zien.

Hetgeen we zien in de bladen op modellen en qua beschikbare kleding komt dan ook alles behalve overeen met de echte wereld.

Ondanks dat hoeft het toch niet zo moeilijk te zijn als je denkt.

Herken je figuur.

Hiermee voorkom je in de basis al dat het mis kan gaan. Vergeet niet, elk figuur is goed! Hoe beter je je figuurtype herkent, hoe gemakkelijker het zal worden om jezelf er goed en leuk uit te laten zien.  Overigens bestaat er nog wel een misverstand. Sommigen denken namelijk dat je gewicht bepaald wat je figuurtype is, maar niets is minder waar!

Het silhouet

In de mode wordt er dan ook vaak gesproken over een silhouet. Naast dat kledingstukken een silhouet hebben, is jouw figuur jouw persoonlijke silhouet.  Zowel het silhouet van kleding als van lichamen zijn aan trends onderhevig. Zo hebben we de tijd van de schoudervullingen gelukkig al ver achter ons gelaten. Net als de heroïne chick look qua figuur.

Waar aan de ene kant een verandering van silhouet in kleding niet zo erg is, omdat je eenvoudig andere kleding kunt kopen, zouden wij een trendsilhouet van ons lijf absoluut niet moeten willen. En leren accepteren dat ons lijf goed is zoals het is.

Silhouet tips

Alhoewel je er vanuit zou gaan dat we inmiddels allemaal wel weten welk figuurtype we hebben en welke tips en trucs we kunnen gebruiken om de juiste punten van je lijf te accentueren, is dit helaas nog steeds niet het geval.

Wil jij dus ontdekken wat jouw silhouet is en wat je dan juist wel en beter niets kunt doen, check dan even mijn ‘Welke Shape heb ik? pagina’ en de daarbij behorende Shape Tip pagina’s. Maar even in het algemeen:

  • Benadruk je pluspunten
  • Kies voor de juiste maat, niet te klein, maar ook zeker niet te groot.
  • Zorg voor passend ondergoed.
  • Gebruik lange vloeiende lijnen werken, dat werkt voor iedereen.
  • En besteed juist veel aandacht aan je lichamelijke verzorging, dan zie je er vanzelf al goed uit!

Succes met het uitzoeken van je outfit voor morgen. Je zult er super uitzien!!

 

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.