anydress logo zwart
Menu
Inpakstress koffer

Hoe voorkom je inpakstress van de vakantiekoffer?

Nog heel eventjes en dan is het weer zover. Dan gaan we allemaal massaal op vakantie. Maar waar voor de één bij het inpakken van de koffer de vakantiepret begint, zorgt het bij de ander onmiddellijk voor stress. Daarom heb ik door middel van de zoekfunctie van internet een aantal slimme tips verzameld zodat jij op je gemak je koffer kunt inpakken en relaxed op pad gaat.

Internet

Niemand kan alles weten, maar meestal kom je op je eigen gevoel al een heel eind. Luister daar dus ook gewoon naar, maar als je nog meer tips en trics zoekt dan in deze blog genoemd, over het inpakken van je koffer kijk dan eens op internet. Wellicht kent iemand anders trucs die je zelf nog niet weet.

Bereid je goed voor

Plan vooruit! Check het weer en de lokale dresscode van de locatie waar je naar toe gaat.  Zoek uit wat je gaat doen, wat de bezienswaardigheden zijn die je wilt bekijken en wat je nog meer voor plannen hebt. Zo kom je erachter wat je tijdens je reis nodig hebt en leer je wat de locale gewoontes, wensen en dresscodes zijn. Zo voorkom je inpakstress en dat je een winterjas meeneemt als het op je locatie 30 graden is.

Wat neem je mee?

Zorg ervoor dat je geen dubbelen meeneemt. In plaats van 3 spijkerbroeken kun je het waarschijnlijk ook wel af met 1 spijkerbroek. Neem eventueel nog wel een andere soort broek mee, zo krijg je meer variatie en combinatiemogelijkheden.

Neem comfortabele schoenen mee. Niet zo vervelend als pijn in je voeten op vakantie. Dit betekend niet dat je gelijk 10 paar schoenen moet meenemen, maar kies bijvoorbeeld voor een fijn instapschoen waar je eindeloos mee kunt wandelen, een sleehak met een enkelbandje om te voorkomen dat je je enkels verzwikt op die heerlijke keitjes in de pittoreske dorpjes en paar schoenen welke je draagt tijdens de heen en terugreis. Ga je bijvoorbeeld vliegen, dan is het fijn als je voeten een beetje ruimte hebben om op te zwellen, want of we het nu willen of niet dat gebeurd nu eenmaal tijdens een vliegreis.

Maak een mini-capsule wardrobe voor tijdens je vakantie. Zorg er dus voor dat het grootste gedeelte van je koffer met elkaar combineerbaar is. Gecombineerd met de volgende tip, zorgt dit voor veel verschillende mogelijkheden.

En wat ik persoonlijk een super tip vind, neem veel accessoires mee. Accessoires kunnen er op een eenvoudige manier voor zorgen dat je outfit er compleet anders uitziet. Zo kun je die ene jurk misschien wel 2 of 3 keer aan en hoef je dus minder mee te nemen. Accessoires zijn klein en licht, dus daar is altijd wel ergens een plekje voor in je koffer, het vult de gaatjes.

Denk goed na over welke kleding je mee wilt nemen, maar ook van welk materiaal het kledingstuk is gemaakt. Zorg ervoor dat het eenvoudig is op te rollen of vouwen, dat het niet overmatig kreukt en dat het na een uurtje in een vochtige douche hangen weer netjes glad is en fris ruikt. Niemand zit erop te wachten tijdens zijn vakantie een was te moeten draaien of het strijkapparaat ter hand te moeten nemen.

Controleer

Zorg ervoor dat je tijdens het inpakken of na het inpakken je koffer altijd weegt. Je kunt wel binnen het formaat zitten van wat je als koffer of handbagage mag meenemen, maar als je het gewicht niet checkt kun je alsnog een probleem hebben. Let ook op als je met verschillende maatschappijen vliegt bijvoorbeeld. Want bij de ene maatschappij mag je 20 kilo bagage meenemen terwijl dit bij de andere maar 15 kilo is. Wees voorbereid en voorkom teleurstellingen.

Stroom

Het is niet vanzelfsprekend dat in elk land of elk continent de stroomvoorzieningen hetzelfde zijn als in Nederland. Controleer de voltage van de elektriciteit van de locatie waar je naar toe gaat. Zo voorkom je dat je diverse elektrische apparaten meeneemt, welke je uiteindelijk toch niet kunt gebruiken. Mocht het voltage niet overeenkomen vergeet dan je adapter niet mee te nemen als je tijdens je vakantie echt niet zonder al die elektrische apparaten nodig hebt.

Vraag ook bij je hotel, B&B c.q. verblijf na of er bijvoorbeeld een haardroger op de kamer beschikbaar is. De meeste gangbare hotels en B&B’s leveren deze bij de kamer. En dat scheelt jou weer meenemen.

Ben je benieuwd hoe ik mee meestal voel tijdens het inpakken van mijn koffer, lees dan het blog wat ik er eerder over schreef.

Heb jij er al zin in, in die vakantie? Nu vraag ik me af, hoe pak jij je vakantiekoffer in?

 

Lfs

Linda

 

2 reacties

  1. Ik heb in de computer een vakantie checklist gemaakt van algemene dingen die ik moet inpakken en niet moet vergeten ( e-readers, zonne leesbril,oplaadsnoeren, briefje naar de buren en wekker uitzetten bijvoorbeeld) en een aparte kleding checklist voor vakantie van 2 weken. Als ik op vakantie dingen mis pas ik mijn lijstje weer aan. Hierdoor twijfel ik minder lang en heb ik veel sneller ingepakt..

    1. Hele goeie tip Sandra! Ik neem het mezelf elke keer voor, maar toch doe ik het steeds niet. Misschien moet ik nu vast met mijn lijstje beginnen, dan heb ik nog even, gezien het feit dat ik in December pas op vakantie ga 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.