anydress logo zwart
Menu

Stress, wat neem ik mee in mijn vakantiekoffer?

Elk jaar als ik op vakantie ga (ja ik ben bevoorrecht dat ik elk jaar op vakantie kan en mag gaan) is het weer een STRUGGLE om de juiste kleding in je koffer te pakken.

Jarenlang heeft mijn vakantiegarderobe wezenlijk afgeweken van hetgeen ik in het dagelijks leven draag. Met als gevolg elk jaar stress aankopen vlak voor vertrek en als resultaat een koffer met kleding waarin ik me niet prettig, op mijn gemak of aantrekkelijk voel en dit gevoel had ook zeker invloed op mijn vakantiegevoel. Dat wilde ik niet meer!

Gelukkig gaat het inmiddels elk jaar een stukje beter en heb ik er inmiddels maling aan dat ik wandelschoenen onder mijn jurkjes draag en fleece vesten eroverheen. Ik voel me honderd keer beter en in elk geval mezelf. Al met al baal ik er wel nog steeds van dat we er altijd als toeristen uitzien en men ons automatisch in het Duits of Nederlands aanspreekt. Blijkbaar hebben wij Nederlandse of Duitse toeristen toch een behoorlijk gelijkend uiterlijk als we op vakantie gaan.

Tijdens onze vakantie in 2016 naar Italië viel het weer extra op. Italiaanse dames, net als Franse overigens zien er altijd tip top uit. Weliswaar ook herkenbaar als Fransen of Italianen 😂. Maar zelfs in een eenvoudige spijkerbroek met blouse stralen zij een bepaalde charme uit. Steevast zijn de haren netjes gekapt, lopen zij fier op hakken en worden zij vergezelt door een modieuze tas. Ook herkenbaar dus, maar wel altijd omschreven als chique en klassiek. En die uitstraling blijken wij toch ernstig te missen.

Eenmaal thuis komt mijn zelfvertrouwen wat kleding betreft gelukkig weer snel terug en kan ik bijna zonder nadenken weer de kast plunderen en mezelf zijn.

Eén ding wat tegenwoordig wel heel goed werkt en afhankelijk van de stofkeuze er toch chique uit kan zien, is een basis jurkje wat ik jullie leer maken tijdens de workshop ‘Maak je eigen jurk in 1 dag’, en welke je nu ook kunt leren maken via het Online leslokaal ‘Jurk in 1 dag’. Daar gooien we tegenwoordig de koffer mee vol. En die hakken, tja dat blijft toch een dingetje ;).

 

Lfs

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.