anydress logo zwart
Menu
blog - hoeveel UFO´S heb jij?

Hoeveel UFO’s heb jij?

Het Probleem van Onafgewerkte Naaiprojecten

Uhhhh heb ik watte? Unfinished objects? Ofwel niet afgeronde naaiprojecten.

De Vervelende Onafgewerkte Projecten

Iets wat bij elke naaister wel voorkomt. Het is mooi weer en je wil nog snel even een jurk naaien. Het weer slaat om (typisch Nederlands) waardoor die jurk die je wilde naaien eigenlijk al te koud is geworden en dat vestje wat je er dan op zou kunnen doen, moet ook nog genaaid worden. Dus stap je over op een ander project. Zodat je dit project wel gelijk kunt dragen als het af is.

Het Dilemma van Patronen en Stof

Wat ook regelmatig gebeurt is niet kunnen kiezen uit je verschillende patronen! Je neemt patroon 1 over. Komt een ander leuk patroon teken, neemt deze over en voor het je weet zie je het derde leuke patroon. Gevolg? 3 overgenomen patronen, geen stof, geen plan. Of je hebt wel stof, omdat je op shoppingtrip geweest bent, maar vervolgens geen tijd hebt gehad om te bedenken welk project je ermee gaat maken.

Oplossen van het UFO Dilemma

Voor mij net zo herkenbaar als voor jullie waarschijnlijk. Inmiddels heb ik mezelf aangeleerd dat ik aan niet meer dan 2 projecten tegelijk mag werken. En dat helpt. Door al die UFO’s ontstaat er bij mij in mijn hoofd namelijk onrust. Bij jou ook?

Een Plan voor Succes

Tijd dus voor een plan! Zoals mijn coach van week zei ‘Don’t change de destination, change the plan.

Stap 1: Prioriteiten Stellen

Welke UFO heeft prioriteit. Maak een lijst van al je UFO’s en bedenk welke projecten je toch echt af wilt maken. En welke dan als eerste. Stel je prioriteiten op basis van seizoensgebondenheid, belangrijkheid, of gewoon wat je het liefst wilt dragen. Start vervolgens met het project wat je de hoogste prioriteit hebt gegeven.

Stap 2: Een Kleine Planning

Na de prioriteiten maak ik een kleine planning. Anders komt het er echt nooit van. Reserveer naaitijd in je agenda. Zo kan je gestaag vooruitgang de UFO’s wegwerken.

Stap 3: Naaien met Vrienden

Plan een naaimoment met vriendinnen of medenaaisters. Nodig vriendinnen uit die ook van naaien houden, zo inspireer je elkaar, heb je een stok achter de deur en kun je elkaar helpen bij moeilijke projecten.

Stap 4: Realistische Doelen Stellen

Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is om de UFO’s zelfs te kunnen voorkomen in plaats van ze weg te willen werken is, stel een realistisch doel. Wees eerlijk tegen jezelf over hoeveel tijd je kunt besteden aan naaien en wanneer je jouw project af wil hebben. PRO tip, naai nooit op het allerlaatste moment, als de deadline in je nek ligt te hijgen.

Stap 5: Maak Het Zichtbaar

Maak het zichtbaar. In plaats van al je projecten weg te bergen in de kast, maak een mooi lijstje wat je af kunt strepen en hang dit in het zicht. Niets zo fijn voor je dopamine shot als een vinkje zetten.

Stap 6: Beloon Jezelf

Wees trots op jezelf en beloon jezelf met een lekker stukje chocolade als je dat vinkje hebt gezet. Want systematisch je UFO’s wegwerken is misschien niet het leukste wat er is, maar je doet het toch maar wel!

Houd Het Simpel

Baal jij dus regelmatig van jezelf dat je nog zoveel hebt liggen wat niet af is. Maak dan een plan. Inclusief die 10 minuten klusjes. Enne dat knoopje aannaaien kan gewoon op de bank voor de TV.

Veel plezier en succes met het wegwerken van je stapel.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.