anydress logo zwart
Menu
workshop 'rock je rok'

‘Het zijn maar getallen’ | Belevenissen van een cursist

Begin dit jaar volgde ik, samen met een vriendin, de workshop ‘Rok en top in 1 dag’. Deze workshop is inmiddels veranderd in  ‘Rock je rok’. Linda vroeg me van deze dag een verslag te maken en dat doe ik graag. Het was een heel gezellige dag, waarop ik veel geleerd heb en ook veel heb gelachen. In deze blog wil ik de workshop samenvatten in een aantal steekwoorden. Hopelijk hebben jullie na het lezen van deze blog net zoveel zin als ik om (nog) een workshop te volgen bij Linda.

Workshop ruimte

Het eerste dat me opviel toen ik de workshop-ruimte binnenliep was de hoeveelheid ruimte die er is. Je hebt als cursist een flink bureau tot je beschikking waar je lekker kunt tekenen, knippen en uiteindelijk je kledingstukken in elkaar naaien. Er is veel daglicht in de ruimte, wat erg prettig is voor je ogen én voor het kiezen van de stof die je wilt gebruiken.

Ook heel fijn waren de sta-bureau’s, waar je even naartoe kon verhuizen als je al het zitten even zat was. Ik vind het persoonlijk erg fijn om stof staand te knippen, dus dit was ideaal!

Warme gastvrijheid

We werden welkom geheten met een heerlijke bak koffie mét iets lekkers erbij. Vanaf het eerste moment dat we binnen waren, werd er gelachen en gekletst. Heel gezellig. Maar er werd geen tijd verspild; we werden vrijwel gelijk aan het werk gezet! Linda leerde ons klassikaal een patroon tekenen op onze eigen maten, die natuurlijk eerst gemeten moesten worden. Dat kán natuurlijk ongemakkelijke situaties opleveren, maar die tackelde Linda heel handig met de uitspraak: ‘Wat we meten, zijn slechts een aantal getallen. Niemand is hier dun of dik. We zijn allemaal goed zoals we zijn!’

workshop Rock je rok

Flexibel

Halverwege de dag had mijn naaimachine kuren. Nadat Linda er even naar gekeken had en het probleem zo snel niet kon ontdekken, stelde ze voor om mijn naaimachine even om te wisselen voor een leen-exemplaar, zodat ik toch mijn kleding af kon maken. Heel flexibel, heel fijn. Ook deed Linda niet moeilijk over ‘even inspringen’ als ze zag dat je ergens moeite mee had. Ze had oog voor elke cursist en zorgde dat iedereen op schema bleef.

We begonnen met het maken van de top. Linda vertelde ons dat ze de workshop eerst in de andere volgorde deed: de rok eerst, maar dat de top het lastigst is. Als je daarmee wacht tot het einde van de middag, als iedereen moe is, dan is dat vragen om frustratie. Dus draaide ze het om. Ook al zo flexibel 🙂

Vakvrouw

Linda heeft heel veel ervaring en dat merk je aan alles. De manier waarop ze dingen uitlegt is heel duidelijk, rustig en professioneel. Na de klassikale uitleg draaide ze haar hand niet om voor het aanpassen van een standaardpatroon naar mijn wensen, zodat het eindresultaat echt bij mij paste. Ook deelde ze handige tips en trucs, die vooral bij het naaien van rekbare stof erg goed van pas kwamen! Zoals al eerder gezegd: ik heb heel veel geleerd!

Trots op het eindresultaat van de workshop

Na een dag hard werken kon ik naar huis in mijn nieuwe outfit. Heel trots natuurlijk, en dankzij Linda. Ook het patroon, dat op mijn maten getekend is, mocht ik mee naar huis nemen. Inmiddels heb ik het patroon voor de top nog een keer gebruikt en de rok gaat zeker nog een keer volgen! En natuurlijk staan er nog wat workshops op mijn verlanglijstje, zoals de workshop Petticoatrok.

Linda, dankjewel voor deze fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.