anydress logo zwart
Menu
Blog Trends

Trends, meedoen of juist niet?

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik het niet zo op heb met trends! Het gaat er mij namelijk vooral om dat je draagt wat bij je past en waar jij je goed in voelt. Het is dus absoluut niet nodig om jezelf in trends te hullen om goed voor de dag te komen. Soms kan een trend zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Het gaat dus vooral om de interpretatie van trends als je toch wilt meedoen.

Wintertrends voor 2018

Ruiten:

Deze winter zijn de klassieke ruiten in de kleuren rood/zwart, groen/donkerblauw en beige/zwart weer helemaal hot. Een trend die regelmatig terugkeert en daardoor ook tijdloos chique is. Één enkel geruit kledingstuk in je garderobe kan al zorgen voor verschillende combinatiemogelijkheden. Zo kun je gaan voor een mooi geruite jas, een geruit rokje of een geruite broek. Heb je wat meer lef dan kun je ook gaan voor een totaal geruite outfit. Welke uitvoering van deze trend je kiest hangt dus helemaal van jouw eigen stijl af. Het is in elk geval een goede trend om in te investeren vanwege zijn tijdloosheid. Zeker als je kiest voor een ruit welke perfect past in je persoonlijke kleurenpalet.

Fluweel:

You love it, or you hate it! Het zal er waarschijnlijk aan liggen van welke generatie je bent. Persoonlijk heb ik er in mijn jonge jaren kledingtrauma’s van opgelopen, maar ben je een jaren 70 kind, dan vind je het vermoedelijk fantastisch. Een kledingstuk van fluweel kan een luxe, rijke en feestelijk uitstraling hebben. Daardoor kan je een basic outfit net even een tikje up-spicen. Kijk wel goed wat het kledingstuk voor je doet. Fluweel heeft de neiging om je voller te laten lijken en kan in een verkeerde combinatie nogal log overkomen.

Mouwen:

De trends zitten dit jaar niet zozeer in een geheel kledingstuk, maar in de mouwen! Heb je een kledingstuk waar geen gewone mouw in zit dan zit je al snel goed. Maar er is wel een favoriet. Namelijk de pofmouw. Probeer er wel voor te zorgen dat ze zijn uitgevoerd in luxe en soepele materialen zoals zijde, satijn of voile. Dit zorgt voor een mooi zacht en slank silhouette. De mouwen worden veel gecombineerd met strikjes, ruffles  en sjaaltjes. Ben jij dus een stoer type, dan kan je deze lieve trend gerust aan je voorbij laten gaan.

The working girl:

Een stijl als trend is natuurlijk ook mogelijk. Net als de ruit trend kan je deze helemaal van top tot teen doorvoeren, maar ook in kleine gedeelten. De working girl trend staat vooral voor een zakelijk outfit. Complete broekpakken voor vrouwen of jasjes met rokken. Let wel op dat het niet snel stijf wordt. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld de nette rok te combineren met een lekkere trui of wees eigenwijs en combineer met een aparte top, in het oog springende panty’s of afstekende kettingen, armenbanden en oorbellen.

Buiten de hierboven genoemde trends zijn er natuurlijk nog veel meer trends. Zo zijn er kleurtrends, materiaaltrends, stijltrends enz. Voor alle trends blijft gelden pas ze op zo’n manier toe, dat je jezelf recht aan doet. Dan worden trends namelijk alleen maar leuker.

Succes.

 

Lfs Linda

4 reacties

    1. Helemaal goed Monique, koop vooral wat je mooi vindt en wat bij je past. Niet elke trend is namelijk geschikt voor iedereen. 😉

    1. Zo zie je maar Anja, hoe verschillend het kan zijn. Ruiten vind ik persoonlijk namelijk ook super, maar zoals je kon lezen heb ik het dus niet zo op fluweel. Maar geniet nog even van de warmte, voor je het weet wordt het koud en dat duurt ook altijd langer dan we willen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.