anydress logo zwart
Menu
Blog Nerdy gevoel

Heb jij je wel eens nerdy gevoeld?

Jaaaaa, deze week mochten we eindelijk weer beginnen met de Real life lessen. Jeetje wat was dat fijn zeg. Weer leven in de brouwerij en menselijk contact en elkaars verhalen horen. Sommigen waren zo blij dat er zelf getrakteerd werd op lekkers.

Inmiddels was ik net als iedereen er dan ook wel heel erg aan toe. Momenteel weet ik elke oneffenheid te vinden in de muren van het atelier en ben ik er ook achter gekomen, dat ze heel weinig terug zeggen. 😉

Toch hard gewerkt

Maar gelukkig is dat dus nu voorbij. Ondertussen heb ik natuurlijk niet stil gezeten. Want samen met Jamie-Lee hebben we heel hard gewerkt. Inmiddels voel ik me een behoorlijke nerd.

Nerd zal je je afvragen? Ja, want we hebben de afgelopen weken heel veel technische dingen bijgeleerd en die naaimachine waar jullie nu heel veel tijd voor hadden, die heb ik dus amper aangeraakt. Bijna alles vond namelijk plaats in de digitale wereld. De naaichick, was dus weer computervrouw!

Digitale oplossingen

Oplossingen om Any Dress enigszins door te laten draaien, waren allemaal digitaal. Want 3 maanden geen lessen, vond ik zowel voor mijn cursisten als voor mezelf geen optie. Zo ontdekte ik na een testrun dat de naailessen via een online omgeving konden worden voortgezet. En dus logden de meeste cursisten elke 2 weken in. Helemaal vlekkeloos was het niet, want:

  • Soms lukte het een cursist namelijk niet om in te loggen.
  • Soms viel iemand zijn verbinding tijdens de les gewoon weg.
  • Meekijken was toch lastig omdat alles in de lucht gehouden moest worden om het op camera te kunnen zien
  • En doordat de camera relatief klein is moesten we behoorlijk linksen en rechtsen.
  • Gelukkig dachten de meesten van ons, beter iets dan niets.

Video lessen

Een plan wat al een tijdje op de wachtlijst stond werd nu eigenlijk heel erg actueel. Ik wil namelijk al een tijdje online lessen maken voor patroontekenen, welke gevolgd kunnen worden in een online leeromgeving. We waren nog druk bezig met hoe en wat we dat zouden aanpakken.

Wel, dankzij deze periode zijn we gewoon begonnen. Gewoon filmen en kijken wat we tegenkwamen. Inmiddels hebben we uitgezocht welke posities het beste werken, wat de beste manier van uitleggen is, hoe we het beste alles in beeld kunnen krijgen. Weten we hoe we onze video’s van ondertitels kunnen voorzien, hoe we onze huisstijl kunnen toevoegen aan de video’s en last but not least!

Online leeromgeving

We hebben inmiddels een online leeromgeving. Dat klinkt gemakkelijker dan het lijkt, maar hé wij gaan uitdagingen niet uit de weg.

Zo kwamen we erachter dat we onze cursus moesten opdelen in modules en de modules weer in hoofdstukken. Daarnaast moesten we nog wat knipwerk toepassen in de video’s om te zorgen dat we jullie iets per onderdeel kunnen laten leren.

Maar hoe gaaf is het dat we dit allemaal in deze tijd voor elkaar hebben gekregen en dat wij dus behoorlijke technische online nerds zijn geworden. We zijn de uitdagingen aangegaan en heb nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Ik ben in elk geval trots op ons.

Lfs Linda

 

P.S. Zou jij een online cursus of workshop volgen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.