anydress logo zwart
Menu
Onderneemster

Een dag uit het leven van een onderneemster

Vragen jullie je ook wel eens af wat ik allemaal uitspook op een dag? Nou geloof me die vraag stel ik mezelf ook wel eens. Soms omdat ik het gevoel heb dat ik niets heb gedaan en soms omdat ik het gevoel heb een duizendpoot te zijn.

Duizendpoot

En die gedachten van een duizendpoot is in zekere zin dan ook waar, want ik ben dan weliswaar eigenaresse van een Modevakschool, maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen naaien en naailes geven.

Zo schreef ik in een eerder blog reeds, dat er ook veel werkzaamheden op de computer voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om een zekere mensenkennis te beheersen en te beschikken over een berg aan sociale vaardigheden.

Werkzaamheden

Een kleine opsomming van de werkzaamheden in en om het atelier:

 • Blogs schrijven
 • Email beantwoorden
 • Lessen, workshops en beurzen inplannen
 • Sociale media berichten schrijven en inplannen
 • Website teksten schrijven
 • Lesmateriaal maken
 • Patronen ontwikkelen
 • Stoffen inkopen
 • Naailessen geven
 • Patroontekenlessen geven
 • Maatwerkopdrachten uitvoeren
 • Any Shape opdrachten uitvoeren
 • Voorraden beheren
 • Fournituren bestellen
 • Factureren van lessen en werkzaamheden
 • Stagiaires begeleiden
 • Beursbezoeken voorbereiden
 • Nieuwe workshops ontwikkelen
 • Jaarplan maken voor je bedrijf
 • Machineonderhoud regelen
 • Personeel regelen
 • Omzet en winstcijfers bijhouden, bestuderen en bijsturen enz. enz. enz.

Binnen mijn eigen bedrijf ben ik dus de directeur, de HR-dame, de koffiejuffrouw, de dame van de administratie, de lerares, de sociaal medewerkster en de uitvoerend medewerkster. Ofwel die duizendpoot.

Wist ik dit nu allemaal voordat ik aan mijn bedrijf begon?

Nee zeker niet. Naast het feit dat ik niet netjes de volgorde van een bedrijfsplan, financieel plan en een planning heb gevolgd, had ik er misschien niet eens aan begonnen als ik dit allemaal van te voren had geweten. En zou het me wellicht hebben afgeschrikt.

Echter doordat ik gewoon begonnen ben en me nu bedenk dat ik dit dus allemaal doe, besef ik me des te meer dat ik de baan heb gevonden die ik in mijn vroegere jaren altijd heb gezocht. Want natuurlijk ben ik niet overal even goed in, maar er is in het atelier ook geen dag hetzelfde. En dat is hetgeen mij blij maakt. Net als dat ik blij wordt van alle mensen die ik met mijn verschillende werkzaamheden blij mag maken. En hopelijk ben jij als mijn bloglezer er daar ééntje van.

 

Lfs Linda

2 reacties

 1. Complimenten! Ik volg je eigenlijk al vanaf het begin. Ik kan namelijk helemaal niet naaien en neem mijzelf al heel lang voor om een cursus bij jou te volgen. Daarom ben ik geabonneerd op jouw nieuwsbrief. In de hoop dat er iets langskom wat ik wil gaan doen. Ik heb wel onlangs mijn schoonzus blij gemaakt met de cursus voor “Lockers”. Geen idee wat dat is, maar mijn schoonzus is er heel blij mee. Ik vind het zo goed dat je van je passie je beroep gemaakt hebt. En dat je zo succesvol bent heb je puur te danken aan je eigen enthousiasme. Dat werkt aanstekelijk. Blijf vooral bij jezelf, groter worden is niet altijd beter!

  1. Wow Wilma, wat een complimenten dank je wel, heel fijn om te lezen. Mijn excuses voor mijn wat late reactie, maar ik heb deze feestdagen genoten van een super lange vakantie.
   Ik hoop dat ik je inderdaad eens in levende lijven mag ontmoeten zodat je iets kunt maken wat je helemaal leuk vindt. Hou dan vooral het nieuwe seizoen (na de zomer) in de gaten, want dan komen we met een nieuwe workshop! Wie weet is dat hem wel voor jou.

   Mvgr. Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.