anydress logo zwart
Menu
Open dag

De magie van een Open Dag

De Open Dag van Any Dress. Op een zaterdagochtend in september. Het atelier is aan kant, de richtingspijlen zijn geplaatst en de koffie met lekkers staat klaar. De Open Dag van Any Dress kan beginnen.

In afwachting van wat komen gaat, zitten Jamie-Lee en ik nog op ons gemak aan de koffie, als direct de bel al gaat. De eerste bezoeker van de Open Dag. Niet veel later volgen er nog 2 dames, en dit heeft de gehele dag aangehouden. Ofwel we hadden een overweldigend aantal mensen wat onze Open Dag kwam bezoeken. Natuurlijk zeker gehoopt, absoluut niet verwacht.

En ook niet zonder resultaat. Op de dag zelf hebben we direct al een aantal inschrijvingen ontvangen, hebben we nieuwe mensen leren kennen en hebben we ook heel veel geleerd!

Wat hebben we geleerd?

  1. Dat er een workshop was die we te weinig aanboden nl. de ‘lock’ workshop. Hier was meer vraag naar dan verwacht.
  2. Dat er vraag was naar een andere vorm van patroontekenen dan dat we op dit moment aanbieden.
  3. En dat de manier van promotie die we hebben gehanteerd dus heeft gewerkt.

Welke promotie hebben we toegepast?

  • Een wekelijks Facebook bericht
  • Een wekelijks Instragram bericht
  • Een banner op onze website
  • En een nieuwsbrief naar onze nieuwsbrieflijst een week voorafgaand aan de Open dag.

Wat we hier uit op konden maken is dat we onze mensen alleen maar digitaal hebben bereikt en dus voorafgaand niet persoonlijk hebben gesproken. Omdat echt niet altijd duidelijk is of onze digitale marketing campagnes goed werken (zoals je ook in ons eerdere blog kunt lezen) , was het voor ons heel leerzaam en fijn te merken dat het dus inderdaad werkt.

Waarom een Open Dag?

Eigenlijk heel simpel. Om mensen te informeren.

Het is namelijk al heel lang bekend dat mensen graag zaken doen met mensen. Zo waren er een aantal bezoekers die mij nog nooit hadden gezien en dus kennis kwamen maken. Zo was er een bezoeker die mij al een aantal jaren volgt en graag wilde zien waar mijn atelier zit en hoe het eruit ziet.

Daarnaast bleek dat het voor een aantal bezoekers eenvoudiger was om een vraag direct aan mij of Jamie-Lee te stellen dan om dit via een bericht in het formulier van de website. Pratend kun je zaken nu eenmaal gemakkelijker dingen uitleggen dan via de mail.

Onze conclusie na deze dag…..zeker voor herhaling vatbaar. Dus heb je de Open Dag dit jaar gemist houd je agenda dan voor volgend jaar september van vrij, want dan doen we het gewoon nog een keer.

Heb je echter nu vragen mail of bel me dan gerust. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.