anydress logo zwart
Menu
blog - doe dat nou niet

Doe dat nou niet!

Je bent er helemaal klaar voor. Je hebt je te naaien project geknipt, de juiste garen uitgezocht, alle benodigde accessoires verzamelt en je wilt aan de gang. Eerst een spoeltje draaien. Bugger, ik heb geen lege spoeltjes meer, nou dat spoel ik wel over die andere kleur heen.

Nee, nee, nee, doe dat nou niet! Want deze verkeerde zuinigheid kan je in de problemen brengen en er zelf voor zorgen dat je extra duur uit bent als je je naaimachine uiteindelijk moet wegbrengen naar de reparateur.

Wanneer een draad opraakt, wordt deze soms wel eens verstrikt in de volgende draad, waardoor de naaimachine vastloopt. Vaak merk je ook dat je naaimachine wat vervelend doet op het moment dat je bij het einde van je spoeltje komt. Dit is dus niet zonder reden.

Het eerste gedeelte van het opgewonden spoeltje is doorgaans niet echt glad en netjes. Machines met computerchips erin zijn erg gevoelig voor niet goed opgerolde spoeltjes en zorgen dus veel sneller voor problemen. En geloof me als je een computerchip moet vervangen, dan ben je niet blij. De kosten van het vervangen van een computerchip zijn hoog.

Zorg dus altijd voor voldoende spoeltjes in de juiste maat voor jouw machine en model. 

Bewaar je spoeltje vervolgens handig bij hetzelfde kleur garen en je ziet in 1 oogopslag of je al een spoeltje hebt in die kleur.

Better safe then sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.