anydress logo zwart
Menu
Cursist aan het woord Margreet

‘Ik heb geleerd anders naar mezelf te kijken’

Dat ze in Bodegraven woont, was voor Margreet geen beletsel om zich aan te melden bij Any Dress in Schiedam. Ze begon met de workshop Jurk in 1 Dag, volgde daarna de jaaropleiding Patroontekenen en zit nu in het online leslokaal Jurk in 1 Dag.

‘Ik volgde Any Dress al een tijdje via social media en werd steeds enthousiaster. Na een paar jaar niet meer achter de naaimachine te hebben gezeten, had ik ook echt weer zin om het naaien op te pakken. De workshop Jurk in 1 Dag, waarmee ik bij Any Dress begon, was geweldig. Ik had gezien dat Linda ook de jaaropleiding Patroontekenen aanbood en daar wilde ik ook iets mee. Het kwam alleen niet goed uit met mijn werk en gezin. De opleiding was eens in de twee weken op zaterdag, maar ik werk op zaterdag. Toen ben ik naar mijn werkgever gestapt en heb gevraagd of er intern iets te schuiven viel, want ik wilde zó graag die opleiding doen. Dat lukte!’

Eigenwijs
‘Ik ben heel eigenwijs en wil altijd alles op mijn manier doen. Het zou me niks verbazen als mijn Tomtom op een dag tegen mij zegt: ‘Ik vertel je niet meer hoe je moet rijden, want je weet het zelf toch zo goed?’ Daarom trok het patroontekenen me zo, want dan kan ik mijn eigen ding doen. De opleiding was pittig, zeker in combinatie met werk en een druk gezinsleven. Ik dacht dat ik het wel even zou fiksen, maar dat viel tegen. Een stukje oud zeer zat in de weg. Als kind had ik moeite met rekenen en die oude hobbel moest ik nemen. Na een paar weken belde ik Linda huilend op en zei dat ik ermee wilde kappen. Toen heeft ze mij een aantal handvatten aangereikt om de materie beter behapbaar te maken en trok me over de streep om de opleiding te vervolgen. Het is goed gekomen … met alle credits voor Linda!’

Liefde voor jurkjes
Inmiddels ben ik gestart in het online leslokaal Jurk in 1 Dag. Dat is een verdieping van de gelijknamige workshop. In het leslokaal gaan we veel uitgebreider in op het stap voor stap maken van je eigen jurk. Van meten en stofkeuze tot het kijken naar je eigen lichaam om te zien welke passing voor jou het meest geschikt is. Het heeft voor mij een aantal ogen geopend, ook naar mezelf toe. Ik heb geleerd anders naar mezelf te kijken. Als mama heb je niet meer dat strakke lijf van vroeger en ik had het dragen van jurkjes afgeschreven. Mijn kast hing vol jurkjes, mooi en fleurig op keurige hangertjes. Ze kwamen alleen al jaren niet meer van die hangers af. Dat is nu wel anders! Met de juiste passing kan ook mij een jurkje heel mooi staan. Mijn liefde voor jurkjes is weer helemaal terug. Die eeuwige broeken draag ik nu nog sporadisch.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.