anydress logo zwart
Menu
Cursist aan het woord Sheila

Dit was hem dan!

Het einde van 2022 is in zicht. De kerstdagen liggen achter ons en we zijn aan het aftellen naar 2023. 

Ik voel mij gezegend mens, omdat ik heel veel liefde van jullie heb mogen ontvangen het afgelopen jaar. Onder andere doordat alles naailessen sinds September ’22 helemaal tot het nokkie toe gevuld zijn. De jaaropleiding Patroontekenen heeft maar liefst 7 leerlingen. Een aantal wat ik nog niet eerder heb mogen meemaken.

Jullie begrijpen dat ik me daardoor heel erg gesteund voel. Middels de artikelen ‘Cursisten aan het woord’, lees ik regelmatig wat jullie echt van mij vinden. Telkens ben ik weer heel erg blij verrast. Doordat deze interviews worden afgenomen door Nienke van het Tekstkabinet ontstaan er mooie, open en eerlijke artikelen. Waar ik persoonlijk geen invloed op heb. Zelfs Nienke is positief verbaasd over hetgeen ze telkens te horen krijgt.

Zo vertelde Sheila haar het volgende:

Sheila is gek op vintagejurken. Omdat het patroon niet altijd goed aansloot op bijvoorbeeld de taille, leek het haar een goed plan om zo’n jurk dan maar zelf te maken. En zo kwam Sheila in januari 2020 bij Any Dress terecht.
 
‘Ik zou super enthousiast, maar onbezonnen aan het naaien zijn geslagen … met nul ervaring achter de naaimachine. Een leuk stofje kopen, YouTube erbij pakken en naaien maar. Om het vervolgens grandioos te laten mislukken en het nooit meer op te pakken. Ik moest mezelf beschermen, vond ik en het naaien toch even wat serieuzer aanpakken. Daarom heb ik me aangemeld bij Any Dress.’
 
Veel geleerd
‘Ik vond het meteen leuk, die eerste les. Drie uur duurde het, waarin ik op lapjes slingertjes moest stikken. Ik had niet het idee dat ik er enorm handig in was, maar ik was zó trots op die lapjes. Ik kwam in een damesgroepje terecht van verschillende leeftijden en verschillende niveaus in naaien. Ik voelde me direct welkom, een warm bad. Ik begon met de basiscursus, daarna ben ik regulier les gaan volgen en heb tussendoor ook nog de cursus Locker gedaan. En wat heb ik al veel geleerd!’
 
Rustpunt
‘Mijn leven is behoorlijk hectisch. Die drie uurtjes naailes eens in de twee weken zijn voor mij een rustpunt. Drie uur de tijd aan jezelf: dat lukt me alleen hier. Ik zit ook in een ontzettend fijn groepje, waar ook ruimte is om persoonlijke dingen te delen. Zo was onlangs de vader van een mede-cursist overleden. Dan is er ruimte voor de emoties, wat ik heel waardevol vind. Ook fijn: Linda is een echte juf en dat werkt voor mij het allerbeste. Ze legt alles heel duidelijk uit en laat je redelijk vrij in wat je moet doen. Daarbij is ze ook realistisch in wat bijvoorbeeld nu nog een stap te ver voor me is. Maar als ik twijfel of ik iets kan en zij is ervan overtuigd dat het gaat lukken, dan geeft ze ook het vertrouwen dat het goed komt.’
 
Draadje vast!
‘Een van de eerste dingen die ik van Linda heb geleerd, is dat je altijd je draadje vast moet houden als je begint met naaien. Dat automatisme zit er bij mij nog niet helemaal in als ik thuis aan het naaien ben. Dan schiet m’n draadje nogal eens uit de naald en hoor ik Linda in mijn hoofd roepen: “Draadje vast!”. Ik heb inmiddels al een paar vintagejurken gemaakt en een badjas voor de negende verjaardag van mijn neefje. Trots ben ik ook op mijn jumpsuit. Was eigenlijk een proefmodel, gemaakt van oude dekbedhoezen. Maar ik vond het zo leuk, dat ik het zo heb gelaten.’

Van zulke woorden ga je toch glunderen? Ik dus echt wel, daarom hoop ik dat er in 2023 nog meer van dergelijke mooie artikelen geschreven zullen worden. Hetgeen ik bij jullie bereik is namelijk waarvoor ik dit allemaal doe. 

Daarnaast wordt er in het begin van het nieuwe jaar heel hard gewerkt aan een fantastisch plan met betrekking tot het Leslokaal ‘Jurk in 1 dag’ en komt eindelijk de Patroontekenmodule ‘Broeken’ online beschikbaar.

Hopelijk mag ik jullie hier volgend jaar weer meenemen in mijn ontwikkelen en groei of zie je ik jullie in real life of online bij een les, cursus of workshop.

Fijne Jaarwisseling en tot 2023.


Liefs

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.