anydress logo zwart
Menu
blog - staat ie op jou verlanglijstje dit jaar

De fijne kneepjes van naden strijken.

“Welke kant strijk je je naden op? Ontdek De fijne kneepjes van naden strijken”.

Lees je dit terwijl je omringd bent door stoffen, naalden en dat vertrouwde gezoem van je naaimachine? Heerlijk toch. In deze blog gaan we dieper in op een cruciale vraag die elke naaister wel herkent: “Welke kant strijk je je naden op?” Geen zorgen, ik geef je een paar handige tips die het strijken van naden een stuk eenvoudiger maken. Laten we samen ontdekken welke kanten je op gaat strijken.

“Schoudernaden

Schoudernaden zijn essentieel voor de pasvorm. Mijn advies? Strijk ze samen naar achteren. Dit geeft niet alleen een strakke afwerking, maar zorgt ook voor optimaal draagcomfort.

“Borstcoupes

Borstcoupes vormen het hart van je jurk. Strijk ze omlaag voor een prachtige, vloeiende lijn. Hierdoor vallen horizontale lijnen mooi naar beneden, waardoor je jurk soepeler valt.

“Taillecoupes: Verdeelde meningen en persoonlijke voorkeuren”

Taillecoupes kunnen een punt van discussie zijn. Mijn suggestie? Strijk ze op zowel het voor- als achterpand naar de zijnaad. Maar er zijn genoeg naaisters die de coupes op het achterpand bij voorkeur richting middenachter strijken. Volg je het nog?

“Taillenaad: Eenvoudig omlaag strijken voor een netjes resultaat”

De taillenaad strijk je naar beneden. Zo blijft deze mooi liggen, zelfs wanneer je in je jurk beweegt. Een eenvoudige stap voor een netjes resultaat.

“Zijnaden en midden-achternaad

Zijnaden strijk je naar achteren voor minder zichtbaarheid in het licht. Wat betreft de midden-achternaad, open strijken creëert een prachtige verdeling op de rug zonder extra rand op het achterpand.

“Mouwnaden en kruisnaden

Mouwnaden strijk je in de richting van de zoom, of misschien kies jij ervoor ze helemaal niet te strijken. Hetzelfde geldt voor kruisnaden van broeken, waarbij open strijken de voorkeur heeft. Zorg er dan wel voor, dat je de kruisnaad twee keer hebt gestikt. Daarmee voorkom je losraken, want op deze naad staat veel spanning. Daarom strijken sommigen de kruisnaad toch liever samen één kant op.

“Ontdek de Naaiwijzer”

Misschien zit je nog met vragen over de volgorde van naaien, proefmodellen, of online stoffen kopen. Ik heb alle antwoorden op deze vragen gebundeld in de Naaiwijzer, vol praktische tips en adviezen. En speciaal voor jou slechts 9,- kost in plaats van 19,- euro.

Niets is belangrijker dan een goede basis voor al je naaiprojecten.

Tot snel tussen de stoffen en naaimachines!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.