anydress logo zwart
Menu
Blog - Cursist Anke aan het woord

Cursist Anke aan het woord

Anke is niet zo dol op jurken, maar juist gek op broeken. En laat Linda nu wel gek zijn op jurken. Ze heeft niet voor niets de jurk-in-1-dag training. En toch gingen Anke en Linda samen de uitdaging aan om broeken te maken. Want Anke heeft een mooi doel: haar hele kledingkast vullen met zelfgemaakte kleding, waardoor ze geen kleding meer hoeft te kopen. Lees hier het verhaal van Anke.

Voordat ik bij Linda begon

Voordat ik bij Linda begon, heb ik al naailessen gevolgd. Dit is nu z’n 20 jaar geleden. Deze naailessen stopten, waardoor ik op zoek ging naar een nieuwe plek om de ondersteuning te krijgen die ik zocht. Want die ondersteuning vind ik heel fijn.

Mijn voornemen is om zelf al mijn kleding te maken en geen kleding meer te hoeven kopen. Dit is best ambitieus en soms loop ik gewoon vast in mijn projecten. Bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een beleg, het maken van een nette broekzak of een knoopsgat dat niet mooi wordt? Zonder ondersteuning kan een project dan weken of zelfs maanden bij mij blijven liggen.

Maar door Linda’s lessen loop ik niet meer vast. Vaak is er al een oplossing binnen 5 minuten.

Jurken versus Broeken

Linda is dus wel van de jurken en ik hou zeer van broeken. Een broek was ook direct wat ik meenam naar mijn eerste naailes. De broek die ik had gemaakt was iets te baggy en daarvoor had ik een oplossing nodig. Ondanks haar voorliefde voor jurken had Linda zo een oplossing.

Om mijn kledingkast verder te vullen met broeken, had ik een patroon gekocht. Dit patroon werkte redelijk, maar het was niet perfect. Ik was toe aan een broekpatroon op maat! Daarom gingen we een heel eigen patroon opbouwen. Patroontekenen had ik zelf ook al gedaan, waardoor wij samen vrij snel een broekpatroon hebben kunnen opzetten. Nu heb ik een mooi basispatroon waar ik elke keer op kan verder bouwen.

Naailessen

De naailessen zijn gezellig bij Linda. Je leert de groep mensen uit je eigen les echt kennen. Ik kom altijd thuis met een oplossing voor de vragen die ik heb samen met een positief gevoel, waardoor ik weer lekker door kan. Linda’s ervaring helpt me elke keer weer verder. Ze heeft een open karakter. Je weet waar je aan toe bent bij haar. Haar houding is professioneel en je merkt aan alles dat ze veel kennis heeft. Ik vind het leuk dat ze ook mijn broek projecten oppakte ook al had zij er zelf nog niet zo veel ervaring mee. Ze gaat een uitdaging niet uit de weg.

Nieuwe uitdaging

Vind jij het ook wel fijn om wat ondersteuning te krijgen? Vanaf het nieuwe siezoen (september ’24) ga ik zelf ook een nieuwe uitdaging aan. Namelijk online naailessen geven.

Mijn huidige live lessen zitten namelijk al 4 jaar achtereen helemaal vol. Waardoor jij de kans niet hebt om aan te sluiten. Daarom start ik vanaf het nieuwe lesseizoen met ‘Online naailessen (live)’ op maandagavond van 19.30-21.30 uur op de planning. (1 x per 2 wkn)

Naast de lessen krijg je ook toegang tot mijn nieuwe online leslokaal ‘Zoom in op naaitechnieken’, waarin naaitechnieken stap voor stap worden uitgelegd en welke je 24 uur per dag kunt bekijken, terugspoelen, vooruit spoelen of pauzeren.

En als kers op de taart krijg je ook nog what’s app support, zodat je niet twee weken hoeft te wachten als je vastloopt. Maar gewoon je vraag kunt stellen en ik je weer op weg kan helpen.

Interesse

Heb ik je met dit speldenprikje nieuwsgierig gemaakt naar de ‘Online naailessen (live)’ schrijf jezelf dan in op de interesselijst. Zodra de mogelijkheid er is om je plek te reserveren, laat ik jou dat als eerste weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.