blog -De kracht van goede patronen

De kracht van goede patronen

Ik weet niet vanaf welke leeftijd het begint, ik gok de pubertijd! Maar dan ineens worden we ons mega bewust van ons lichaam. Je lijf begint langzaam te veranderen. Doorgaans leer je in de jaren daarna wel met je eigen lichaam om te gaan, maar dan kom je in de overgang! En begint het hele circus weer opnieuw. Ik spreek uit ervaring.

Je wordt weer onzeker over je eigen lijf. Er komt langzaam een kilootje hier en een kilootje daar. Dat ene jurkje zit toch niet meer zo lekker en als je goed in de spiegel kijkt (op een zeldzaam moment dat ik dat durf) zie je ineens dat de vorm van lichaam is veranderd.

Die toffe taille die je 5 jaren geleden nog had, die is ineens helemaal weg. Help!! Welkom to my world.

Niemand heeft een standaard figuur

Ben jij een naaister en heb jij niet dat standaard figuur? Wie eigenlijk wel?? Niemand heeft namelijk een standaard figuur en dat maakt het maken van goed passende en lekker zittende kleding soms zo lastig en frustrerend. En dat is precies de reden waarom goede patronen zo belangrijk zijn!

Patronen zijn je bouwtekeningen

Goede patronen zijn de basis voor elk kledingstuk dat je maakt. Ze zijn als de bouwtekeningen van je naaiproject en bepalen de pasvorm en het uiterlijk van jouw genaaide eindresultaat. Goede patronen helpen om uitdagingen met de pasvorm en proporties te overwinnen. Door te werken met patronen die speciaal zijn gemaakt voor jouw lichaamstype, kun je de nadruk leggen op je sterke punten en eventuele onvolkomenheden camoufleren.

Goede pasvorm zorgt voor zelfverzekerdheid

Een goede pasvorm is van cruciaal belang voor elk kledingstuk. Het zorgt ervoor dat het kledingstuk mooi valt, comfortabel zit en flatteus is voor jouw figuur. Met goede patronen kun je de pasvorm op je eigen maat maken, zodat je kledingstukken aansluiten bij jouw unieke vormen en lijf. Dit betekent dat je niet langer genoegen hoeft te nemen met kleding die te strak zit op sommige plaatsen en te los op andere plaatsen. In plaats daarvan kun je kleding maken die als een tweede huid aanvoelt.

Ieder zijn eigen proporties

Naast pasvorm spelen proporties ook een belangrijke rol bij het maken van kleding die goed bij jouw figuur past. De juiste proporties voor jouw lichaam kun je met je eigen patronen in balans te brengen. Heb je bijvoorbeeld bredere heupen in vergelijking met je bovenlichaam? Met behulp van patronen kun je strategisch plaatsen waar je de aandacht naartoe wilt brengen en wat je vooral niet wilt laten zien.

Goede patronen helpen bij ?

Goede patronen zijn niet alleen nuttig voor het verbeteren van de pasvorm en proporties, maar ze hebben nog veel meer voordelen voor jou als naaisters.

  • Goede patronen bevatten gedetailleerde metingen, berekeningen en maatvoeringen die specifiek zijn afgestemd op jouw lijf. Hierdoor kun je nauwkeurig werken, waardoor de kans op fouten veel kleiner is. Met de juiste maten in handen, kun je zelfverzekerd aan de slag gaan en kleding maken die perfect op maat is.
  • Door te werken met goede patronen bespaar je tijd. In plaats van te experimenteren met verschillende aanpassingen en correcties, kun je vertrouwen op de nauwkeurigheid van je basis patroon. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het aanpassen van je patronen.
  • Goede patronen vormen een goede basis waarop je kunt voortborduren. Ze geven je de mogelijkheid om te experimenteren met stoffen, kleuren, details en stijlen, omdat je weet dat de basis goed is. Door te werken met goede patronen kun je je creativiteit de vrije loop laten.
  • Het hebben van goede patronen geeft je zelfvertrouwen. Je kunt trots zijn op je vaardigheden als naaister en vertrouwen op het feit dat je kledingstukken maakt die goed passen en flatteren.
    Met goede patronen kun je de wereld laten zien dat mode niet beperkt is tot een bepaalde maat of vorm, maar dat het voor iedereen toegankelijk is.

De weg naar betere patronen

Nu je de kracht van goede patronen begrijpt, wil je natuurlijk weten hoe je aan die goede patronen komt.

  1. Je kunt een patronen merk zoeken wat goed bij jouw lichaamsvorm past, al kan dat nog best lastig zijn.
  2. Je kunt patronen voor je laten tekenen door een expert, alleen dan ben je vervolgens afhankelijk van deze persoon als je nieuwe patronen wilt.
  3. Maar het beste antwoord is leer zelf hoe je goed passende patronen kunt tekenen.

En niet toevallig😉, kan ik je daar bij helpen! Door het volgen van mijn Jaaropleiding Patroontekenen, leer ik jou op de juiste manier maten nemen. Vervolgens leer ik je deze maten om te zetten in patronen voor rokken, broeken en jurken. Zodat jij na het volgen van de jaaropleiding een goede basis hebt waarop je kunt voortborduren.

In september starten we weer en er zijn slechts 6 plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!

Heb je interesse of vragen, laat het me vooral weten. Ik beantwoord je vragen graag. Vind je het fijner om samen even te bellen om te kijken of de jaaropleiding wat voor jou is dat kan natuurlijk ook.

Online naailessen

Is zelf leren patroontekenen toch niet hetgeen je zoekt, maar wil je wel je naaitechnieken verbeteren? Loop je regelmatig tegen vragen aan met betrekking tot je naaiprojecten en zitten alle naailessen bij jou in de buurt helemaal vol?

Dan zijn de nieuwe online naailessen de oplossing voor jou! 1 x per 2 weken online les, al je naaivragen stellen, toegang tot de online cursus ‘Zoom in op naaitechnieken’ en tussen de lesmomenten door Whats app support!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.