anydress logo zwart
Menu

‘Zelf kleding maken heb ik van huis uit meegekregen’.

Toen Noëlla anderhalf jaar geleden bij Any Dress begon, wist ze haar weg op de naaimachine al wel te vinden. Toch besloot ze alle eerder opgedane kennis overboord te gooien en helemaal blanco Linda’s naailessen te volgen. En daar heeft ze geen spijt van!

‘Zelf kleding maken heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder deed vroeger niet anders, ook omdat het haar vak was. Ik heb dat altijd geweldig gevonden. Dan koos ik een patroon, zocht er een stofje bij en dan moest mijn moeder het maar gaan maken. Niets ten nadele van gekochte kleding, maar ik vind zelfgemaakt veel leuker. Je eigen fantasie en creativiteit gebruiken, stof naar je eigen smaak kopen, zelf het model bepalen: ik hou ervan. Nog een pluspunt: niemand op de hele wereld draagt zo’n zelfde kledingstuk!’

Voetje-breed

Noëlla wist in de loop der jaren wel hoe ze kleding moest maken, wat ze ook graag deed. ‘Toch wilde ik nieuwe technieken leren. Toen ik me bij Any Dress aanmeldde, wilde ik helemaal opnieuw beginnen en me volledig richten op Linda’s basisbeginselen. Zo begon ik … met een kussensloopje en een tasje. Onderweg leerde ik meteen ook termen die Linda gebruikt, zoals voetje-breed.’

Laagjesshirt

Inmiddels heeft Noëlla veel geleerd bij Any Dress. ‘Bijvoorbeeld zo’n halsrandje aan een t-shirt maken. Ziet er echt professioneel uit. Ooit had ik een shirtje van Esprit, met heel veel dunne laagje over elkaar. Zo’n leuk shirt, maar ik kon nergens een patroon vinden dat erop leek. Wel had ik al een heel mooi stofje gekocht waar ik het shirt van wilde maken. Linda heeft me toen geholpen en samen hebben we het shirt helemaal opgebouwd met al die verschillende laagjes. Het is zo mooi geworden én absoluut uniek. Bovendien heb ik weer nieuwe technieken geleerd bij dit project, zoals de Engelse naad.’

Vakvrouw

Behalve de kennis die Noëlla bij Any Dress opdoet, vindt ze het er ook heel gezellig. ‘We hebben een leuke, vaste groep. Heel inspirerend om te zien wat anderen maken, welke ideeën ze hebben en hoe ze die uitvoeren. Drijvende kracht achter alles is Linda: wat een vakvrouw! Ze heeft overal een oplossing voor, legt ingewikkelde dingen eenvoudig uit en weet haar enthousiasme altijd op de cursisten over te brengen. Maar ze wil wel resultaat zien, in de zin dat je als cursist vorderingen maakt. Daar ben ik ook blij mee, want je zit hier ook om iets te leren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.