Menu
Blogs- Annemarie cursist aan het woord

Vlak bij mijn huis in Poortugaal was een handwerkzaak, waar Linda op uitnodiging van de eigenaar naailessen gaf.

In de loop der jaren had Annemarie haar eigen weg op de naaimachine gevonden en kon ze zich best redden. Toen ze vier jaar geleden op naailes ging, bleek dat ze zichzelf toch wat foute basishandelingen had aangeleerd. Bij Any Dress leerde Annemarie pas echt hoe het moet!

‘Vlak bij mijn huis in Poortugaal was een handwerkzaak, waar Linda op uitnodiging van de eigenaar naailessen gaf. Dat leek me wel wat en eens in de veertien dagen ging ik daar ’s avonds naar toe. Toen de winkel met de naailessen stopte, vroeg Linda of ze mij en een medecursist mee mocht nemen naar haar eigen atelier. Die medecursist, Tonnie, en ik zijn bij Linda blijven plakken. En daar zijn we allebei, zo’n vier jaar later, nog steeds heel blij mee!’

Weinig technisch inzicht

Toen Annemarie bij Any Dress begon, was ze geen beginner op de naaimachine. ‘Mijn moeder naaide vroeger altijd onze kleding en met een beetje hulp van haar heb ik het mezelf ook aangeleerd. Toen ik zwanger was van ons eerste kind, kreeg ik een naaimachine van mijn man. Toen ben ik zelf dingen gaan maken, gewoon door de beschrijvingen op te volgen. Maar het ontbreekt me een beetje aan technisch inzicht, dus ik heb mezelf in de basis heel wat foute dingen aangeleerd. Linda heeft me die stap voor stap uitgelegd. Ik begon met een eigen project, een maxi-jurk uit een patroonblad. De beschrijving bevatte best veel onnodige tekst en de volgorde van de handelingen was onhandig. Linda heeft daar toen een logische ordening in aangebracht en dat helpt me nu nog steeds.’

Blijven steken op een rits

Op dit moment werkt Annemarie aan een broek, waar ze in de online leeromgeving van Any Dress mee begon. ‘Er moet een rits in. Heb ik nog nooit gedaan, dus die broek blijft daar op steken. Ik heb iemand nodig die me laat zien hoe het moet, liefst fysiek. Daarom ben ik zo blij dat ik weer naar de naailessen in het atelier kan. Voor mijn dochter werkt online juist beter, omdat ze dan niet gebonden is aan vaste tijden en plaatsen. Als banketbakker heeft ze onregelmatige werktijden, dus dan is online een uitkomst.’ Wat Annemarie heel fijn vindt bij Any Dress, is dat de cursisten met hun eigen project bezig zijn en dat Linda bijstuurt waar nodig. ‘Wat je ook doet, je voelt je altijd gewaardeerd. Linda helpt ons allemaal nét dat stapje verder en is eerlijk en opbouwend in haar feedback. We hebben het supergezellig met elkaar!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.