anydress logo zwart
Menu
Blog - elk lichaam is anders

Elk lichaam is anders en daarom pakt een standaardpatroon op elk lijf weer anders uit.

Dat ondervond ook Anneloes Smit. Daarom ging ze twee jaar geleden op zoek naar een naaischool waar ze haar de fijne kneepjes van het patroontekenen konden bijbrengen. Een virtuele zoektocht bracht haar uiteindelijk bij Any Dress, wat een schot in de roos bleek.

‘Ik naai al ongeveer vanaf mijn achttiende jaar. Het zit in de familie: mijn moeder en tantes deden het al van jongs af aan en een van mijn tantes heeft zelfs een eigen naaischool. Daar heb ik de basis geleerd. Vanwege mijn werk verhuisde ik van het oosten van het land naar de regio Rijnmond. Daar heb ik het naaien wel doorgezet, maar ik zat niet meer op les. Dat ging ik steeds meer missen, vooral de gezelligheid en een vraagbaak. Omdat er best wat maatverschil in mijn lichaam zit, ging ik op zoek naar een cursus patroontekenen. Bestaande patronen moest ik altijd flink veranderen om een kledingstuk passend te maken en dan zat het vaak nóg niet lekker.’

Heel nieuw leerjaar opgezet

Zo kwam Anneloes terecht op de website van Any Dress, die bij haar precies het juiste gevoel opriep. ‘Fijn, warm en open. Precies zoals Linda ook op mij overkwam, toen ik haar voor de eerste keer belde. Een vakvrouw met passie voor haar werk, maar ook met veel begrip én kennis van de verschillen in lichamen en hoe je dat vertaalt naar een passend patroon. Dat je bij Any Dress zowel een leerjaar als korte cursussen kan volgen, sprak me ook erg aan. Het voelde meteen goed.’ Inmiddels heeft Anneloes het tweede leerjaar patroontekenen bij Any Dress afgerond. Een leerjaar dat eigenlijk niet bestond … ‘Samen met een medecursist wilde ik me graag na het eerste basisleerjaar verder verdiepen in patroontekenen. Zoals verschillende soorten mouwen, halslijnen en kragen leren tekenen. Linda heeft heel erg met ons meegedacht en speciaal voor ons een compleet nieuw tweede leerjaar opgezet. Dat waardeer ik enorm!’

Eerlijke feedback

Naast patroontekenen volgt Anneloes sinds dit seizoen ook de reguliere naailessen. ‘Daar vind ik de gezelligheid van een vast clubje cursisten en de vraagbaak in de persoon van Linda. Heel fijn is ook de eerlijke feedback die Linda ons geeft en die we als cursisten ook aan elkaar geven. Linda kan soms ideeën een soort van inmasseren, zodat je er over gaat nadenken. Voorbeeldje? Ik droeg voorheen altijd jurken met een strak bovenlijfje en wijd  uitlopende rok. Linda heeft me laten zien dat ik juist ook rechtere modellen goed kan dragen. Dat durfde ik nooit. Omdat ik dankzij de twee leerjaren patroontekenen op mijn eigen maten kan werken, staat zo’n model me inderdaad prima. Heel blij mee. Of mijn moeder en tantes ook trots zijn op wat ik maak? Wat dácht je!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.