anydress logo zwart
Menu
cursistentypes blog

Welk cursistentype ben jij?

Cursisten zijn er in diverse soorten en maten. Mijn laatste stagiaire Jamie-Lee moest van haar opleiding tijdens haar stage een onderzoek doen naar mijn soorten klanten. Ik kon niet anders dan haar cursistentypes beamen, want ze zijn heel erg kloppend. Herken jij je in één van de types? Of pas jij in meerdere types.

Cursistentypes

  1. De “Super fan”. Deze cursist vindt alles wat er gedaan wordt super interessant en schroomt dan ook niet om model te zijn voor een doorpas. Ze doet graag mee met de lessen en de workshops en is er altijd enthousiast over.
  2. De “Vertel Me Alsjeblieft Meer”-cursist. Zij hangt aan je lippen wanneer je iets aan het uitleggen bent. Elk stukje informatie zuigt ze als een spons op, al blijft het niet altijd even goed hangen. Ze is erg geïnteresseerd en stelt interessante vragen.
  3. De “Ik Heb -2 Weken”-cursist. Heeft het liever gister dan vandaag af. Stelt onmogelijke deadlines aan zichzelf, maar gaat er altijd met volle vaart in, ook al worden de deadlines meestal niet gehaald.
  4. De “Ik Zit Op Naaicursus Maar Eigenlijk Vooral Voor Het Beppen”-cursist. Deze cursist is vaak heel gezellig, al is praten en werken tegelijkertijd niet altijd haar sterkste punt. Ze vermijdt stiltes door met iedereen een gesprekje aan te knopen, zelfs als dat betekent dat ze aan het einde van de les niet veel heeft gedaan.
  5. De “Mij Hoor En Zie Je Niet”-cursist. Als tegenpool voor de bovengenoemde cursist, hebben we de stille muis. Zij is druk aan het werk en hoor je dan ook alleen als ze een vraag heeft.
  6. De “Dat Lukt Mij Toch Niet”-cursist. Een erg onzeker type dat meer kan dan ze denkt. Met een beetje aansporen en helpen komt ze er echter wel.

Geen kritiek

Laat ik even duidelijk zijn. Het maakt mij absoluut niets uit wat voor type je bent. En het is ook helemaal geen kritiek. Maar voor ons is het wel heel leuk om te zien hoe deze cursistentypes duidelijk zichtbaar zijn. Voel je dus vooral welkom, want hoe meer verschillende zielen, hoe meer vreugd. Niks zo gezellig als lessen met verschillende cursistentypes die ook nog eens hartelijk om elkaar kunnen lachen.

Zie ik jullie weer tijdens de lessen? Nog niet eerder bij ons op les geweest? Kijk dan hier naar de les mogelijkheden.

 

Lfs Linda

5 reacties

    1. Daar heb je denk ik ook wel gelijk in Christine! Bij jou is het naar mijn mening vooral afhankelijk van het project waaraan je bezig bent.

    1. Hahaha, oké Corrie. Ik heb je toch iets anders meegemaakt tijdens de workshop. Maar dat geeft helemaal niets. Alle types zijn oké.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.