anydress logo zwart
Menu
Drukwerk

Stofinkopen, wat steek je er van op?

Vol enthousiasme verzamelden 10 dames zich op zaterdagochtend bij mijn atelier om gezellig een gezamenlijk tripje te maken naar Eindhoven. Eindhoven? Ja, want daar gingen we stoffen inkopen bij Harrie Bosch Modestoffen.

Harrie verkoopt diverse soorten stoffen, merken en dessins van hoogwaardige kwaliteit van vele internationaal bekende ontwerpers. Duidelijk andere stoffen dan welke je in de gemiddelde webshop vindt, waardoor het het tripje naar Eindhoven zeker waard is.

Na een ritje van 5 kwartier, een welkom met koffie en een koekje gingen de dames het magazijn binnen. Omdat dit voor allen de eerste keer was dat zij een bezoek brachten aan Harrie was de eerste aanblik nogal overweldigend. Maar langzaamaan begon voorzichtig het gesnuffel. Gevolgd door de vragen?

En wat was het een super leuke dag. Waarom? Omdat het zo leuk is te zien wat er met de dames gebeurd en wat ze er van opsteken.

1. Zo leerde ik een cursist op een andere manier kijken naar de stoffen. Dat ze door middel van een donkere ondergrond met print zich wel veilig kan voelen, maar ook lekker kleur kan toevoegen. En dat ze dus niet al the way hoeft te gaan.

2. Zo leerde een cursist nieuwe stoffen kennen om toe te passen in haar nieuwe stijl.

3. Slaagde een cursist voor overhemdstoffen voor manlief en gaat nu ook de uitdaging aan om een plissé stof te verwerken in een top

4. Leerde de masterclass cursisten hun kennis over kleur en stijl om te zetten in bijpassende stoffen. En leerden zij vooral dat zij zich buiten hun comfortzone moeten bewegen, zodat ze straks een super gave basisgarderobe bezitten.

5. De spring in het veld leerde dat niet alle stoffen overal voor geschikt zijn. Haar fantasie ging met haar op de loop. Maar daardoor leerde ze ook wat je juist wel met een stof kan doen, terwijl ze dat er zelf niet inzag.

6. Zelf slaagde ik die dag voor stoffen die ik wilde combineren met een rok die ik bezit. Zelf leerde ik daar ook nog onwijs van. Want het bleek dat ik een tussenstap moest maken om het contrast tussen een stof die ik gevonden had en mijn rok te verkleinen.

Het uiteindelijke resultaat na 4 uur shoppen? Veel gevulde tassen, geslaagde combi’s van stoffen en heel veel nieuwe ideeën en inspiratie. Bij deze wil ik dan ook Harrie en zijn medewerkers heel erg bedanken voor jullie geduld, tijd en aandacht.

Heb jij ook gelijk zin om te gaan shoppen?

Liefs Linda

2 reacties

  1. Was voor mij een leuke ervaring om met een groep dames op stap te gaan om leuke stofjes te kopen. Keek in eindhoven mijn ogen uit en zag het ene na het andere leuke stofje. Heb onder leiding van Linda wat stoffen gekocht. Moet nu gaan beginnen aan 2 blousjes, spijker pak en een groen tweed jasje. Heb het leuke schotse ruitje maar laten liggen. Maar als Linda weer gaat, dan ben ik van de partij.

    1. Hoi Babbette,
      Fijn dat je het zo leuk hebt ervaren. We gaan een aantal mooie dingen maken samen. En natuurlijk mag je gewoon weer mee volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.