anydress logo zwart
Menu
blog - stel moeilijke dingen niet uit

Stel moeilijke dingen niet uit!

Stel moeilijke dingen niet uit: waarom wachten schadelijk kan zijn

Het gevaar van uitstellen

Heb jij ook weleens de neiging om lastige taken voor je uit te schuiven? Of het nu gaat om het maken van die ingewikkelde jurk of het voorbereiden van je feestkleding voor de aankomende feestdagen, uitstellen kan behoorlijk tegen je gaan werken. In dit blog gaan we dieper in op waarom je beter niet kunt wachten en hoe je moeilijke taken met succes kunt aanpakken.

1. Begin fris en gemotiveerd

Uitstellen is een valkuil waar velen van ons mee te maken hebben. Het is verleidelijk om die jurk meteen in elkaar te zetten om te zien hoe hij staat, maar het kan slimmer zijn om met de moeilijkere onderdelen te beginnen. Waarom is dat? Laten we eens kijken naar twee belangrijke redenen:

Wanneer je aan een project begint terwijl je nog vol energie en motivatie zit, voelt alles veel eenvoudiger. Je bent mentaal klaar om de uitdagingen aan te pakken en kunt efficiënter werken.

 2. Fouten zijn geen ramp

Als je met de moeilijke aspecten begint en er gaat iets mis, hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar ook veel frustratie. Fouten maken is menselijk, en het is vaak makkelijker om ze te herstellen als je nog niet te ver gevorderd bent.

Praktische voorbeelden

Laten we deze principes toepassen op naaiwerk. Stel je voor dat je zakken, knoopsgaten, paspels en ritsen maakt. Begin meteen met het aanbrengen van deze elementen op je panden. Omdat de panden nog klein en handzaam zijn, kun je eventuele fouten gemakkelijker corrigeren. Stel je voor dat er iets misgaat, dan hoef je alleen dat ene pand opnieuw te knippen en een tweede poging te wagen. Dit voorkomt teleurstelling en tijdsverlies die je zou ervaren als je wacht tot je het hele kledingstuk hebt genaaid.

Mijn persoonlijke aanpak

Als fervent naaister begin ik vaak met het stikken van de schoudernaden en het naaien van de halsbies in de halsopening bij het maken van jurken. Dit is doorgaans het meest uitdagende deel van de hele jurk. Maar zodra dat deel is voltooid, kan ik met plezier verder werken aan de rest van het project.

Feestkleding voor de feestdagen

Naast uitstelgedrag in naaiwerk, hebben we vaak de neiging om te wachten met het voorbereiden van onze feestkleding voor de aankomende feestdagen. Maar waarom zou je wachten tot het laatste moment? Dit jaar is het perfecte moment om verandering te brengen in deze gewoonte. Begin op tijd en maak het jezelf niet te moeilijk. Als je te lang wacht, loop je het risico om een race tegen de klok te hebben en wellicht niet het gewenste resultaat te bereiken.

Laten we dit jaar niet wachten tot het laatste moment. Begin op tijd, maak het jezelf niet te moeilijk, en geniet van het proces van het maken van je feestkleding. Net als bij elk ander naaiproject geldt hier ook: start met het moeilijke gedeelte, en de rest zal veel gemakkelijker worden.

Laat die naaimachine maar ronken en bereid je voor om te stralen tijdens de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.