anydress logo zwart
Menu
Blog stofrestanten bewaren

Slimme tips voor het bewaren van stofrestanten 

Heb jij je ooit afgevraagd wat te doen met die overgebleven stofrestanten? Deze kleine stukjes stof zijn eigenlijk te waardevol om zomaar weg te gooien. Leer hoe je ze op een slimme en georganiseerde manier kunt bewaren voor toekomstige projecten. In deze blogpost deel ik enkele praktische tips voor het optimaal opbergen van stofrestanten.

Nooit meer weggooien na het knippen!

Vaak merken mijn cursisten dat ze na het knippen van hun project geneigd zijn om alle schijnbaar overbodige stofrestanten weg te gooien. Een veelgemaakte fout! Je weet namelijk nooit wanneer een klein stukje stof van pas kan komen om een mislukt deel te vervangen of een ander probleem op te lossen. Dus, bewaar zelfs de kleinste stukjes tot je project helemaal is afgerond.

Slim bewaren, ook na het project

Na het afronden van je project wil je misschien nog steeds restanten bewaren, bijvoorbeeld voor reparaties. Maar hoe bewaar je ze netjes?

De beste manier om te voorkomen dat stofrestanten in de weg liggen of kwijtraken, is door ze georganiseerd op te bergen. Hier zijn een paar praktische suggesties:

1. Mandjes gebruiken

Houd stofrestanten bij elkaar in handige mandjes.

2. Doorzichtige bakjes

Bewaar stofrestanten in doorzichtige bakjes, zodat je snel kunt zien wat erin zit.

3. Sorteren op kleur

Organiseer de stofrestanten op kleur om gemakkelijk de juiste tinten te vinden wanneer je ze nodig hebt.

Persoonlijk gebruik ik methode 2 en 3. Ik bewaar mijn restanten in bakken op kleur. Soms kan dat rommelig worden, maar een slimme oplossing helpt daarbij.

Praktische oplossing: Rolletjes maken!

Een van mijn cursisten kwam met een super handige oplossing die ik graag met jullie deel. Rol de kleine stukken stofrestanten in een groter stuk en bind ze vast tot een rolletje. Bewaar deze rolletjes op kleur. Bekijk de carrousel voor de stappen, het is echt zo eenvoudig!

Ontdek het naadje van de kous met de Naaiwijzer!

Wil je nog meer handige naaitips en antwoorden op veel gestelde vragen ontvangen? Ontdek het geheim van succesvol naaien met de Naaiwijzer, een E-book boordevol 77 direct toepasbare tips! Ontvang het E-book direct in je mail en kom alles te weten over naaien. Koop nu en ontdek het naadje van de kous!

Happy stitching!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.