anydress logo zwart
Menu
Blog Seraflex

Ook op zoek naar die altijd maar betere versie?

Als het gaat om beter, kan het eigenlijk nooit goed genoeg zijn. Een beter nieuw jaar, een betere versie van jezelf … of een beter garen!

Soms zijn we zo druk bezig met het maken van ons kledingstuk en zien we zoveel verschillende stoffen, dat we het even niet meer weten: welke steek hebben we voor elke stof nodig? Dan kan het zomaar gebeuren, dat we bij een tricot stof beginnen met een rechte steek in plaats van de zigzag die we nodig hebben voor de rek. Hoe fijn is dit bericht dan: Mettler heeft een nieuw soort garen ontwikkeld, speciaal voor stoffen die rek hebben! Daarmee heeft Mettler niet alleen een béter garen uitgebracht, maar ook een garen waarmee het ons een stukje gemakkelijker wordt gemaakt: Seraflex.

Seraflex

Voor degenen die nog nooit van Seraflex hebben gehoord: dankzij de rek die in dit garen zit, kun je met een rechte steek op een tricot stof naaien. Bye bye zigzagjes dus!

Hoe fijn dit garen ook is, het is altijd handig om een paar tips te krijgen die het naaien met Seraflex beter en makkelijker maken:

1.       Zet de bovenspanning op je naaimachine wat losser (op ongeveer 2)
2.       Zet de steeklengte naar 3 à 3,5 mm.
3.       Gebruik een stretch- of jerseynaald met de naalddikte van 70 à 80.
4.       De draad rolt makkelijk af; houd de draad daarom vast met het inrijgen van je machine.
5.       Trek tijdens het opnieuw vullen van je spoel niet te hard aan je draad, want daardoor kan het garen uitrekken.
6.       Gebruik het Seraflex-garen als boven- en onderdraad.
7.       Niet te snel stikken, anders kan de draad uit je draadgeleider schieten.


De toepassingen van dit soort garen zijn legio. Je kunt het gebruiken bij het maken van bijvoorbeeld sport- en outdoorkleding, lingerie (van rekbare stof), t-shirts en jurken met stretch.

Lijkt het je wel wat, dat Seraflex-garen? Neem dan eens een kijkje in mijn webshop. Daar vind je dit garen in maar liefst 72 verschillende kleuren!

Beter, makkelijker én duurzamer: Seracycle

Als het gaat om beter, is Mettler niet te houden. Kort geleden hebben ze namelijk een milieuvriendelijke variant van Seraflex op de markt gebracht: Seracycle. Seracycle is een 100 procent gerecycled polyester garen. Ook de klosjes waarop het duurzame garen is gedraaid, zijn 100 procent gerecycled. Het garen is gemaakt van uitsluitend transparante PET-flessen, waardoor je verzekerd bent van supersterk universeel garen van de beste kwaliteit.

Seracycle is slijtvast, soepel en heeft een textiellook. Je kunt dit garen gebruiken voor katoenen, synthetische, gemengde, linnen en zijde stoffen. Op dit moment is Seracycle leverbaar in 36 verschillende kleuren, die nu nog niet alle 36 in mijn atelier verkrijgbaar zijn. Deze kleuren zijn echter wel in de traditionele Amann garenkast te vinden. Zodra de voorraad op is, vervang ik de betreffende kleur door de Seracycle-variant.

Wil jij dus ook op het gebied van garen een duurzame bijdrage leveren aan het milieu? Dan heb je met Seracycle de groene draad te pakken! 

Lfs,

Linda

 

P.S. Vind jij het handig te weten welke kleuren garen er van Amann beschikbaar zijn, zodat je thuis kunt kijken of de kleur kloppend is bij je stof, dan hebben ik ook de kleurenkaart van Amann in ons assortiment.

P.S. P.S. Wil je meer zien en weten over mij en anydress volg mij dan op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.