anydress logo zwart
Menu
blog - leren naaien via de computer yes we can

Leren naaien via de computer? Yes, we can!

Leeromgevingen, ze springen als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond. Bijna iedere ondernemer heeft al een leeromgeving of gaat er één beginnen.

Net als ik, konden ook veel collega-ondernemers de afgelopen twee jaar hun passie niet of nauwelijks uitoefenen. Logisch dus dat we op zoek gingen naar een oplossing. Dankzij de snelle technologische ontwikkelingen vonden we die oplossing in digitale leeromgevingen en online community’s. Een zegen, al kost het mij inmiddels ook al moeite het allemaal bij te houden.

Even wennen

Leeromgevingen hebben onmiskenbaar voordelen, maar er kleven ook nadelen aan. Zowel voor degenen die zich bij een leeromgeving aanmelden als voor degenen die er één aanbieden. Toch kent deze eigentijdse manier van leren een zee van nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

Omdat ik een online leeromgeving voor Any Dress heb opgezet, liggen al heel wat uitdagingen achter me. Geloof me, een leeromgeving is zo gefikst. Met een paar muisklikken heb je er ééntje. Het vullen van zo’n digitale omgeving kost daarentegen heel wat meer moeite. Eerst moet je erachter zien te komen hoe je een leeromgeving vult en hoe het de uitstraling krijgt die jij wilt. En dan moet je ook nog eens uitzoeken hoe je digitaal les kunt geven. Da’s toch net even wat anders dan in het echie, oftewel ‘in real life’. Wat ook even wennen is: in real life zie en hoor je jezelf niet, maar digitaal is daar geen ontkomen aan …

Voordelen voor cursisten

Anyway, wat zijn nu de voordelen van een digitale leeromgeving? Als het zoveel moeite kost om zo’n ding op te tuigen, moet het ook wel wat opleveren. Toch? Voor mij als ondernemer zijn er vooral op langere termijn voordelen, maar voor jou als cursist zijn die er al veel sneller!

  • Je kunt lessen of cursussen volgen wanneer het jóu uitkomt. Je zit dus niet vast aan het tijdstip waarop een cursus wordt aangeboden. Een tijdstip dat voor jou misschien helemaal niet handig is.
  • Je kunt lessen of cursussen volgen waar je maar wilt. Lekker thuis op de bank, of in de tuin. Ben jij een weekje onderweg voor je werk en heb je zin om ‘s avonds een uurtje met je hobby bezig te zijn? Geen probleem, dat kan gewoon! Ook als je lekker in je vakantiehuisje in Frankrijk zit, kun je gewoon lessen volgen. Hoe fijn is dat?
  • Je krijgt stap voor stap uitleg, die je eenvoudig op een later tijdstip nog eens terug kunt lezen of kijken. Net zo vaak als je zelf nodig hebt. En vertel ik teveel achter elkaar, dan druk je gewoon op de pauzeknop van de video en ik hou m’n mond. Dat gaat je in real life echt niet lukken 😅

Nadelen zijn er om te lossen

Geweldige voordelen toch? Maar, hoor ik je denken, hoe zit het met de nadelen?

  • Als de lessen niet fysiek zijn, kun je dan wel je vragen stellen? Dat kan zéker. Bij alle cursussen in de leeromgeving zit een besloten Facebookgroep. Hier kun je alle vragen stellen die je maar wilt, waar ik zo snel mogelijk antwoord op zal geven. Van alle vragen en antwoorden in deze groep creëert Facebook automatisch een naslagwerk. Jouw vraag is misschien al eens door iemand anders gesteld. In dat geval lees je meteen het antwoord. Ook kan een medecursist jouw vraag beantwoorden, als ik er niet snel genoeg 😉 aan toe kom.
  • Hoe zit het online met de gezelligheid? Die gezelligheid ga je gewoon samen in de Facebookgroep maken. Je kunt elkaar namelijk ook om meningen vragen, elkaar laten zien wat je aan het maken bent en de eindresultaten delen. Zo kun je elkaar weer inspireren.
  • En hoe moet je verder, als je er net even niet lekker uitkomt online? Ook dat is geen probleem. Bij de meeste cursussen zijn digitale contactmomenten inbegrepen (of je kunt ze bijkopen), waarin we samen naar een oplossing kunnen zoeken.
  • Mooi verhaal, maar ik heb helemaal geen ervaring. Dit is dus niks voor mij, want je kunt toch niet leren naaien via een computer? Mocht je dat denken, dan snap ik jouw gedachtegang helemaal. En toch kán het! Gewoon door bij het begin te beginnen (een basiscursus) en langzaam je kennis verder uit te breiden. Geloof je me niet? Check dan hier een aantal resultaten.

In de toekomst zullen jij, ik en iedereen meer en meer ‘digital nomads’ worden, zowel zakelijk als privé. En zeker weten dat digitale leeromgevingen dan niet meer zijn weg te denken.

Nieuwsgierig naar de online leeromgeving van Any Dress? Neem dan een kijkje op https://training.anydress.nl/ Bonus: als je je registreert, krijg je toegang tot gratis Freebies 👍

 

Lfs,

‘digital nomad’ Linda 💻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.